Liefhebber Bart van Rooijen staat er als hij er moet staan voor SV Orderbos

By | 17 april 2022

Beroepshalve al de hele week met voetballen bezig zijn en dan op zondagmiddag gezellig een balletje trappen in de vierde klasse, het kenmerkt de échte liefhebber. Of kersvers vader Bart van Rooijen naast zijn drukke werkzaamheden bij eredivisionist Vitesse er nog een seizoen aan vastknoopt bij SV Orderbos, laat hij voorlopig in het midden. “Dat heeft te maken met m’n agenda.”

Gelegenheidscoach Hamit Kedik, die bij de 5-1 zege tegen ZVV ’56 de honneurs waarnam van de tegelijkertijd geschorste en zieke Bernard van Werven, roemt de motivatie van de 36-jarige assistent-trainer van jong Vitesse. “Vorige week stond hij in de basis tegen Emst. Dan staat hij er. Vandaag viel hij een kwartier voor tijd in. Dan staat hij er ook.”

Onderbroken door één seizoen bij FC Twente is de SV Orderbos-back al sinds het seizoen 2005-2006 verbonden aan de jeugdopleiding van Vitesse. “Ik sta elke dag op het veld. Dat maakt het weleens lastig om ’s avonds ook nog zelf te trainen. Desondanks blijft zelf voetballen het leukste dat er is. Het is alleen jammer dat ik als voetballer niet over dezelfde kwaliteiten beschik die ik als trainer heb”, sprak invaller Van Rooijen na het duel tegen ZVV ’56.

De ontwikkelingen rond de Russische eigenaar van de Arnhemse betaald voetbalorganisatie neemt de Apeldoorner ogenschijnlijk gelaten. Over zijn toekomst in Arnhemse dienst maakt hij zich geen zorgen. “Mijn contract loopt ook door zonder dat er een nieuwe eigenaar is.” Of hij zijn verblijf bij de zondagvierdeklasser uit het Orderbos na afloop van het huidige voetbaljaar verlengt, daar kan hij nog geen definitief uitsluitstel over geven.

“Daar moet ik afspraken over maken. Ik denk dat ik hier inmiddels al wel tien jaar voetbal. Met de meesten speel ik al acht jaar samen. Orderbos is een geweldige club. Al weet ik wel dat ik nooit trainer in het amateurvoetbal word”, reageert hij lachend.

Een deel van de spelersgroep van SV Orderbos blijkt tijdens de voetballoze periode in de coronatijd van de nood een deugd te hebben gemaakt. Drie eerste elftalspelers werden recentelijk vader. Een vierde staat op het punt nageslacht te verwelkomen. De geboorte van dochter Fleur fleurde Van Rooijens eigen leven op. “Ik vond het heel aandoenlijk toen Leo van de Kraats met een beertje op kraamvisite kwam. Ik beschouw Leo als mijn voetbalvader. Leo staat op z’n 75e nog steeds op het veld. Ik kan me niet voorstellen dat ik het zelf zo lang volhoud.”

De Stentor maandag 11 april 2022 / Foto Han Balk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *