Toekomstig hoofdtrainer ZVV ’56 weggestuurd bij SV Orderbos

By | 17 april 2022

Bij de vierde klasse-derby tussen SV Orderbos en ZVV ’56 was Michel Klomp zondagmiddag een opvallend onopvallende toeschouwer. De toekomstige hoofdtrainer van de Zevenhuizense vereniging zag zijn toekomstige pupillen met 5-1 onderuitgaan tegen de club die hem drie weken geleden wegstuurde als trainer van het tweede elftal.

Het kost wedstrijdsecretarissen bij amateurvoetbalclubs steeds meer moeite om elk weekend elf spelers aan de aftrap van wedstrijden te krijgen. Met name bij lagere seniorenteams vindt er wekelijks een heel geschuif van inzetbare pionnen plaats om ze compleet te krijgen. Omdat een kleine vereniging als SV Orderbos met op papier drie seniorenelftallen op zondag en één op zaterdag in gevallen van ziekte, zwakte of misselijkheid niet onbeperkt kan terugvallen op vervangend voetballend personeel, kan zoiets intern weleens tot onenigheid leiden.

Dat er over en weer nogal wat ruis op de lijn zat, leidde bij de zondagvierdeklasser uit Orden indirect het vertrek in van Michel Klomp. “Communicatie is het allerbelangrijkste dat er is”, hekelt de opvolger van Salim Özer de interne communicatie bij SV Orderbos.

Alvorens hij aan de slag gaat aan de Schoonbroeksweg had Klomp graag het huidige seizoen afgemaakt als coach van het tweede elftal van de Orderbosclub. Het steekt hem dat hij daartoe de kans niet krijgt. “Ik baal dat ik er de laatste negen wedstrijden niet meer bij kan zijn. Ik werd op het matje geroepen. Er werd mij verweten dat ik geen spelers wilde afstaan aan het eerste. Terwijl een tweede elftal altijd spelers moet leveren wanneer het eerste spelers nodig heeft. Waarom ben ik hier nota bene drie jaar lang jonge jongens aan het opleiden geweest? Juist ja, voor het eerste. Ik heb zelfs een paar wedstrijden zelf meegespeeld met het tweede, omdat we te weinig spelers hadden. Ik ben 56!”, vindt Klomp hem onrecht is aangedaan.

“Er wordt ook gezegd dat ik spelers meeneem naar ZVV, terwijl nog niet eens bekend is of ZVV volgend seizoen op zaterdag of zondag gaat voetballen. Ik wil absoluut niet natrappen. Ik vind het alleen jammer dat het zo moet lopen. Het is hun keuze geweest. De manier waarop het is gegaan, had ik niet verwacht. SV Orderbos blijft een prachtige club. Ik heb hier een geweldige tijd gehad”, koestert de toekomstige ZVV-trainer de jaren die hij als speler van B en O en lid van de technische staf heeft meegemaakt.

In een reactie wilde Berry Fennebeumer, bestuurslid technische zaken van SV Orderbos, niet te veel kwijt over het voortijdige afscheid van Klomp. “Er zijn wat dingetjes gebeurd waarvan wij vonden dat het zo niet verder kon. Daarom hebben we ervoor gekozen om nu even een andere weg in te slaan. Ik ga daar verder niets over uitweiden. Michel is een goede trainer en een fijne gozer. Ik gun hem het allerbeste bij ZVV.”

De Stentor maandag 11 april 2022 / Foto Han Balk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *