Luca Bouwmeester stuwt AGOVV vooruit, winst periodetitel stimulans voor meer

By | 17 april 2022

Nu het zich heeft verzekerd van de tweede periodetitel, gaat AGOVV hoe dan ook meedoen om promotie naar de tweede klasse. Luca Bouwmeester, dit seizoen één van de revelaties bij de Apeldoornse zaterdagderdeklasser, hoopt stiekem op meer. “Waar we met z’n allen op hopen, is dat we aan het einde van de rit bovenaan staan.”

Met een bos bloemen tussen de knuisten geklemd, liet de 23-jarige rechtervleugelverdediger na afloop van de 3-0 zege op Stroe eens rustig de revue passeren hoe de Blauwen de periodetitel wegsnoepten voor de neus van concurrent VVOP. “Rond de zeventigste minuut wist ik hoeveel het bij VVOP stond. In de rust heeft de trainer ook geen tussenstand gezegd. Ons eerste doel was het om zelf te winnen, het tweede om zoveel mogelijk te scoren. Ik ben blij dat we dat drie keer gedaan hebben en dat het genoeg was. Dit is toch een prijs, als je het zo mag noemen. Nu we die hebben, geeft het ook wel enige rust. We hebben nog acht finales. Als we die allemaal winnen, worden we kampioen. Dát is ons ultieme doel.”

Met name in de tweede helft moest Bouwmeester behoorlijk tegen zijn natuur in voetballen. Omdat Stroe voor het eigen strafschopgebied een zwarte muur optrok om meer tegengoals te voorkomen, moest het loopwonder op AGOVV’s rechterflank veelvuldig op de rem trappen. Voor zijn rushes langs de zijlijn, waarmee hij zich al vanaf het begin van het seizoen onderscheidt in het blauwe shirt, bleef weinig ruimte over. “De tweede helft was stroef. Ik vond ons slordig. We waren te ongeduldig. ”

Kijkend naar het hele seizoen tot dusverre, concludeert hij dat hij deel uitmaakt van een relatief uitgebalanceerde spelersgroep. “Gemakzuchtig? Dat ben ik niet met je eens. Dat lijkt misschien zo. Maar iedereen doet er elke wedstrijd alles aan om te winnen.”

In zijn eerste jaar op sportpark Berg en Bos valt Bouwmeester op in positieve zin. Met zijn enorme drive stuwt de in de jeugd van csv Apeldoorn opgegroeide verdediger AGOVV letterlijk en figuurlijk vooruit. “Vorig seizoen zat ik bij WWNA. Door corona speelde ik daar maar drie of vier officiële wedstrijden. Jesse Perdon benaderde me eigenlijk voor AGOVV. Met hem heb ik bij csv ook altijd al samen gevoetbald. Ik kon ook naar Vios en een club uit Zutphen, maar ik ben hartstikke blij dat ik voor AGOVV heb gekozen.”

Dat hij is toegelaten tot de Politieacademie in Drachten noemt de afgestudeerde CIOS-student geen onoverkomelijk probleem. “Ik zie het als een extra uitdaging. Ik probeer gewoon twee keer in de week te komen trainen.”

De Stentor maandag 11 april 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *