AGOVV Futsal heeft plaatsing voor play-offs volledig in eigen hand

By | 1 mei 2022

AGOVV Futsal zette vrijdagavond de deur naar de play-offs wagenwijd open voor zichzelf. Door een 4-2 overwinning op Tigers Roermond en een nederlaag van achtervolger Groene Ster kan de Apeldoornse eredivisionist plaatsing voor het competitietoetje om de landstitel feitelijk alleen nog maar door eigen toedoen verspelen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg vergrootten Ismar Maglajlic & Co hun voorsprong op de enig overgebleven concurrent voor het winnen van poule B tot vier punten.

Een dag nadat hij op het veld met het Twellose Voorwaarts met 2-0 verloor in Bemmel maakte Maglajlic in het shirt van AGOVV Futsal een échte sprong voorwaarts. Na een vlotte achterstand zette de lichtvoetige inwoner van Twello zijn Apeldoornse zaalvoetbalploeg hoogstpersoonlijk op het winnende spoor tegen de bezoekers uit Roermond. Na zijn belangrijke gelijkmaker liep de thuisploeg via Joey ‘Joma’ Jejanan en Dylan de Bruin, die een eigen interceptie doeltreffend afrondde, uit naar een 3-1 ruststand. In de tweede helft kwam de zege van de geconcentreerd verdedigende Apeldoorners niet meer in gevaar. Tigers Roermond kwam weliswaar terug tot 3-2, met zijn tweede goal maakte Jejanan een definitief einde aan alle onzekerheid, voor zover daar al sprake was.

Maglajlic was enorm in zijn sas met de drie punten. “Deze was heel belangrijk. Toen we vorige week verloren van Groene Ster, leek het wel of er iets van spanning op de ploeg zat. Daar was vandaag geen sprake van. Ik denk dat Roermond individueel de beste spelers heeft in deze poule, maar wij hebben de beste ploeg. We hebben nu voor de derde keer dit seizoen van ze gewonnen. Dat is geen geluk meer. Wij hebben het geloof dat we de poule kunnen winnen. We hebben het nu volledig in eigen hand”.

In 2019 liep hij een dubbele beenbreuk op. Na twee door corona verziekte jaren kan Maglajlic zich pas dit seizoen eindelijk weer in de zaal met de besten meten. Wanneer hij erin slaagt met AGOVV Futsal door te dringen tot de eindfase om het landskampioenschap kan zijn seizoen helemaal niet meer stuk. “We moeten dan misschien tegen Volendam, Veerhuys of BE. Dat zijn ploegen van wie kunnen winnen. Het is sowieso super hoe het gaat. Ik hoop dat we dit team ook volgend seizoen bij elkaar kunnen houden.”

AGOVV Futsal – Tigers Roermond 4-2 (3-1). Doelpunten AGOVV Futsal: Ismar Maglajlic, Joey Jejanan (2), Dylan de Bruin.

destentor.nl zaterdag 30 april 2022 / Foto Paul Esser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *