Jeroen de Heus maakt AGOVV Futsal voor iedereen zichtbaar

By | 1 mei 2022

De film van een enerverend seizoen kan voor AGOVV Futsal zelfs na de pijnlijke nederlaag tegen Groene Ster nog altijd een onvergetelijk slotstuk krijgen. Dankzij Jeroen de Heus hoeft niemand iets te missen van de spannende ontknoping van het seizoen. De ‘streamer’ maakt de verrichtingen van de Apeldoornse eredivisionist op het eigen YouTube-kanaal voor iedereen zichtbaar.

De loopbaan van de makelaar als hobbyfilmer kende ooit een tamelijk onschuldig begin bij WSV. De toenmalige jeugdvoorzitter vervaardigde voor Facebook hartverwarmende wedstrijdbeschouwingen met André, WSV’s bekendste supporter. Van het een kwam het ander. Sinds WSV’s zaalvoetballers zes jaar geleden naar de eredivisie promoveerden duikt De Heus met zijn laptop, iPhone en iPad in allerlei uithoeken van het land in sporthallen op. Dit zette hij voort bij WSV’s opvolgers Futsal Apeldoorn en AGOVV.

Bij de thuisduels in de Mheenhal ontbreekt hij slechts bij hoge uitzondering. Vrijdag tegen Groene Ster en zondag tegen White Stones stond hij er weer om opnames te maken. Zelfs op Texel, in Vlissingen of in Leek is De Heus aanwezig om een livestream voor het thuisfront te verzorgen. Ook van de wedstrijden van zijn dochter Loïs, doelvrouw van het o19-elftal van PEC Zwolle, legt de trotse voetbalvader alle bewegingen vast.

“Niet elke supporter rijdt op een vrijdagavond even als een gek naar Vlissingen. Door de wedstrijden te streamen kan iedereen de beelden toch zien. Het mooie van zaalvoetbal vind ik dat geen enkele wedstrijd hetzelfde is. Ik vind het hele sfeertje mooi, het explosieve dat je op het veld ziet. Ook al staat een ploeg dik achter, het kan in twee minuten compleet veranderen”, legt de hobbyist uit wat hem drijft.

Gezien de beperkte middelen waarmee AGOVV zich op ’s lands hoogste podium staande dient te houden, zou plaatsing voor de kwartfinales van de play-offs om de landstitel een prestatie van jewelste betekenen. “De echte topclubs hebben veel grotere sponsors”, weet De Heus, die met de naam van zijn makelaardij ook op het shirt van AGOVV Futsal prijkt.

Het verder professionaliseren van de organisatie laat de shirtsponsor nochtans aan anderen over. “Je kunt niet alle taken op je nemen. Ik heb ook nog een makelaardij te runnen. Voor mij zijn die wedstrijden op vrijdagavond de afsluiting van mijn werkweek en het begin van mijn weekend.” De promotiewedstrijd van WSV naar de eredivisie 2016 noemt hij de meest memorabele gebeurtenis die hij vastlegde. “In die wedstrijd zat echt alles. Zóveel emotie. Toeschouwers op het veld. Van een 1-0 voorsprong kwam WSV met 2-1 achter. In de laatste achttien seconden maakten ze twee goals en waren ze kampioen. Ik heb de samenvatting op YouTube al meermaals teruggekeken. Écht iets om nooit te vergeten.”

De Stentor maandag 25 april 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *