AGOVV Futsal voelt ineens de hete adem van Groene Ster in de nek na zeperd

By | 1 mei 2022

Bij winst op naaste achtervolger Groene Ster hadden de zaalvoetballers van AGOVV hun ticket voor de play-offs al nagenoeg kunnen veiligstellen. Het liep vrijdagavond even anders in sporthal Mheenpark. Door een gevoelige 1-5 zeperd voelt de koploper van de verliezerspoule van de eredivisie plotseling de hete adem van de Zeeuwen nadrukkelijk in de nek.

Voorafgaand hadden de Apeldoorners een voorsprong van vier punten op de concurrent uit Vlissingen. Daar bleef er na een ontluisterende tweede helft nog slechts één van over. Alleen de ploeg die Poule B als winnaar afsluit stroomt de kwartfinale van de play-offs in.

Halverwege keek AGOVV al tegen een 0-1 achterstand aan. Na de gelijkmaker van Dylan de Bruin leek het er heel even op dat de thuisploeg het tij nog kon keren. Dit gebeurde niet. De Apeldoornse zaalvoetballers hadden het bij tijd en wijle meer met elkaar te stellen dan met hun opponenten uit Vlissingen. Omdat het niet helemaal naar wens verliep, namen de onderlinge irritaties toe. Na de 1-3 vlogen De Bruin en Cihan Özcan elkaar bij de spelersbank bijna in de haren. De volgende Zeeuwse tegentreffer kwam tot stand doordat keeper Ceylan Cenik en Jean Matitaputty elkaar in de weg stonden. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg AGOVV zestien seconden voor tijd ook nog een strafschop tegen na een iets te enthousiaste charge van Aaron van Leer.

AGOVV Futsal krijgt zondag al de gelegenheid om zich van deze vervelende misstap te herstellen. In de Mheenhal komt om 18.00 uur rode lantaarndrager White Stones op bezoek.

destentor.nl zaterdag 23 april 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *