Honger naar de bal blijft zelfs in vastenmaand onverminderd groot

By | 19 april 2022

Dat ramadan en Pasen gelijktijdig vallen kenmerkt het multiculturele Nederland van 2022. Voor Rachid Boughalab, zaalvoetballer van AGOVV en op het veld sterkhouder bij Apeldoornse Boys, kwam een en ander in een enerverend Paasweekend allemaal samen.

Eenentwintig uur nadat hij op Texel met AGOVV Futsal een prominente rol vertolkte tegen de beste zaalvoetballers van het Waddeneiland stond Rachid Boughalab alweer op het veld in het shirt van Apeldoornse Boys. De honger van de 30-jarige virtuoos naar de bal valt zelfs in de islamitische vastenmaand met geen mogelijkheid te stillen.

Het valt hem niet zwaar zichzelf vanuit religieus oogpunt op gezette tijden onthouden van voedsel, reageerde de nummer tien van Apeldoornse Boys maandag na afloop van de gestaakte derby tegen TKA. “Ik voel me topfit. Ik heb nergens last van. Als het moet, kan ik hierna nog wel een wedstrijd spelen. Sinds corona spelen we veel wedstrijden. Daardoor voel ik me juist heel sterk. En als je weet waarvoor je het doet, kan je dit. Dan is niet-eten en niet-drinken geen moeilijke opgave.”

Vermoeid voelde de aanvoerder van AGOVV Futsal zich evenmin na een voor hem toch alleszins inspannend Paasweekend. Eventjes op en neer naar Texel om met de Apeldoornse eredivisionist de koers richting play-offs verder vorm te geven, kan hij naar eigen zeggen prima verteren. Met twee doelpunten stond hij aan de basis van de afgetekende 5-2 overwinning op Texel ’94.

“Het was een lange reis. We begonnen mede daardoor wat stroef. We kwamen al gauw met 1-0 achter. Vlak voor rust scoorde ik kort achter elkaar twee keer. Toen knakte er iets bij hun. In de tweede helft liepen we uit naar 5-1. Na afloop was het snel douchen. En om zeven uur weer zaten we alweer op de boot naar Den Helder. Om een uurtje of elf was ik weer thuis”, stelt de zaalvoetballende veldvoetballer dat hij meer dan voldoende rust kreeg om uitgeslapen aan de aftrap te staan bij de thuiswedstrijd van Apeldoornse Boys tegen TKA.

Dat duel kende een nogal curieus verloop en geen einde. Ook de spelbepaler van Apeldoornse Boys wist aansluitend niet zo goed wat hij ervan moest denken dat de scheidsrechter de tweestrijd in de Apeldoornse Bundesliga staakte. Het hoe en waarom daarvan was ook voor Rachid Boughalab door raadsels omgeven.

“TKA-thuis. Lekker, denk je dan. Mooi weer. Onder zulke omstandigheden heeft iedereen er extra veel zin in. En dan wordt die wedstrijd gestaakt. Wat er gebeurde? Niet zoveel volgens mij. Die jongens werden een beetje boos nadat wij op 2-0 kwamen. Ik begreep dat de scheidsrechter zich bedreigd voelde. Ik vond het zelf juist een vrij sportieve wedstrijd. Ik heb onze goals allebei voorbereid. Met twee assists kon ik toch weer belangrijk zijn voor de ploeg”, stipte hij de positieve punten aan van een bizar geëindigde voetbalmiddag.

De Stentor maandag 19 april 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *