Stille kracht Marco Bosz laat het liefst z’n voeten spreken voor AGOVV

By | 1 mei 2022

AGOVV doorstond de generale repetitie voorafgaand aan de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen zonder kleerscheuren. Na de simpele 3-0 winst op Hoevelaken kunnen Marco Bosz c.s. op 30 april met een gerust hart naar Otterlo om daar de aanval in te zetten op de koppositie van de plaatselijke SV.

In de recente thuisduels tegen Stroe en Blauw Geel ’55 speelde Marco Bosz met zijn goals een hoofdrol voor de winnaar van de tweede periodetitel. Zaterdag lag hij meestal aan de ketting bij zijn Hoevelakense cipiers. “Ik had het lastig”, gaf de meest bescheiden helft van de Bosz-tweeling na afloop eerlijk toe.

Een van de sterke punten van de meest scorende team van de derde klasse B is dat het voor doelpunten niet afhankelijk is van één speler. Wanneer Bosz (8 goals) of Maikel van der Wijk (12) eens niet tot scoren komt, doen Steven van Es (12) of Jesse Hartgers het wel. Of, zoals ditmaal, uitgerekend die andere Bosz. Broer Joey nam de 2-0 voor z’n rekening. Een zeldzaamheid. Dat een Hoevelakens lichaamsdeel de bal beslissend van richting veranderde, deed niets af aan het belang van de treffer.

Mooier dan de doeltreffende omhaal die Marco Bosz eerder dit seizoen produceerde bij Rood Wit ’58, gaat waarschijnlijk sowieso geen enkele AGOVV’er er nog één maken. De speler die het langst onafgebroken deel uitmaakt van AGOVV 1 is misschien wel bezig aan zijn beste seizoen ooit. Bosz heeft er wel een verklaring voor. “Het voetbalt veel makkelijker met betere spelers om je heen.”

Zichzelf zal AGOVV’s stille kracht desondanks niet zo gauw betitelen als één van de bepalende krachten. Hij laat liever zijn voeten spreken. “Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben niet zo. Jesse Hartgers en Steven van Es hebben op een veel hoger niveau hebben gesvoetbald. Ikzelf heb nog nooit hoger gespeeld dan in de tweede klasse.”

Voor of de huidige nummer drie zich daadwerkelijk tot het einde van het seizoen blijft mengen in de titelstrijd met Otterlo en VVOP, kan het bezoek aanstaand weekend aan de koploper weleens de doorslag geven. “Ik zie Otterlo niet te veel punten meer verliezen. Wij moeten winnen”, is de 25-jarige AGOVV’er zich bewust.

Het is pas tweeënhalf jaar geleden dat Bosz er met de Blauwen ongenadig van langs kreeg in Otterlo. Die beschamende nederlaag staat hem nog helder op het netvlies. Hij denkt er niet graag aan terug. “11-1, ja. We speelden dat jaar onderin. We kregen in de wedstrijd ook nog eens een snelle rode kaart. Vergelijk je ons elftal van nu met dat van toen, dan zit daar een gigantisch verschil tussen.”

De Stentor maandag 25 april 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *