Winnaar van tweede periodetitel zakt voor kampioensexamen; Onmachtig AGOVV scoort dikke onvoldoende in Otterlo

By | 3 mei 2022

Gewogen en te licht bevonden. Een andere conclusie kan moeilijk getrokken worden na AGOVV’s gevoelige 3-0 nederlaag bij koploper Otterlo. De winnaar van de tweede periodetitel in de derde klasse B scoorde een dikke onvoldoende voor zijn kampioensexamen. Het afgedroogde AGOVV moet nu in de resterende zes competitieduels vooral proberen om het beschikbare materieel heel te houden om vanaf het tweede weekend van juni via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen.

Afgaande op het ondermaatse verweer van zaterdagmiddag heeft de Berg en Bos-equipe weinig in de tweede klasse te zoeken. Bij winst hadden de machteloze Apeldoorners de achterstand op de meer dan waarschijnlijke toekomstige kampioen terug kunnen brengen tot één punt. De manschappen van Gerrit Brouwer wekten geen moment de indruk tot het gaatje te willen én kunnen gaan om de energieke Otterloërs serieus partij te bieden. In de eerste helft leek het wel of AGOVV’s technische staf in het aangrenzende Nationale Park De Hoge Veluwe los zand was wezen halen en dat over de eigen speelhelft had uitgestrooid.

De scherpte die de thuisploeg wél aan de dag legde, ontbrak aan Apeldoornse kant. Het kon zelfs niet eens geflatteerd genoemd worden dat het oppermachtige Otterlo de in maagdelijk witte shirts opererende Blauwen al na een half uur op een onoverbrugbare achterstand had gezet. Het troefde AGOVV op werkelijk alle fronten af. Leo van de Kraats hield het in de rust al voor gezien. De blauwe clubicoon had na 45 minuten meer dan genoeg gezien, terwijl AGOVV juist helemaal niéts had laten zien.

Steven van Es, op 8 maart matchwinner bij de door AGOVV met 1-0 gewonnen thuisbeurt tegen de lijstaanvoerder, was op sportpark Kastanjebos niet bij machte om in eentje de kastanjes uit het vuur te halen. “We zijn compleet overklast. Een paar jongens zijn vandaag wel door het ijs gezakt. Het begint ook bij bezieling. Op goede dagen kunnen wij best leuk voetballen, maar volgens mij heeft hun keeper geen bal gehad. Voorin missen we duidelijk creativiteit. Het was drie keer niks. Het was een terechte nederlaag”, spaarde de 36-jarige routinier niemand in zijn nabeschouwing.

Terwijl zijn medespelers na het laatste fluitsignaal meteen afdropen richting kleedkamer, praatte Van Es langs de afrastering van het veld nog wat bij met Marc Hoekstra, voormalig strijdmakker uit vroegere AGOVV- en csv Apeldoorn-tijden. “We hebben een leuk elftal. We doen het een stuk beter dan vorig jaar. Als de competitie toen niet was stopgezet, waren we misschien wel gedegradeerd. Soms erger ik me weleens aan bepaalde dingen. We trainen soms met acht man. Dat kan eigenlijk niet. We hebben een smalle selectie. Het zou goed zijn als er meer concurrentie komt. Nu is het in eerste instantie zaak om fit te blijven en te kijken wat we kunnen doen in de nacompetitie.”

De Stentor maandag 2 mei 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *