Trieste aftocht per ambulance van Danny Koorevaar overschaduwt nederlaag tegen Dalfsen; Het zit het geplaagde Columbia opnieuw niet mee

By | 3 mei 2022

Een slechte grasmat. Een iets te bijdehandte scheidsrechter. Het zoveelste tegenvallende resultaat. In aansluiting op het eersteklasseduel tussen Columbia en SV Dalfsen was er dan genoeg gespreksstof. De trieste aftocht van centrale verdediger Danny Koorevaar, die per ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd, voerde evenwel de boventoon en deed de 0-2 nederlaag logischerwijs ondersneeuwen.

Kort nadat de vermeende gelijkmaker van Jamarro Diks op advies van de vlaggende grensrechter van de bezoekers uit Dalfsen werd afgekeurd, lag Koorevaar halverwege de Columbia-helft plotseling roerloos op het gras. Terwijl een handjevol bezorgde medespelers zich om hun medespeler heen verzamelde en de verzorger zich over de patiënt ontfermde, volgde een minutenlang behandeling. De onwel geworden routinier werd daarop weliswaar weer op de been geholpen, maar het was voor alle aanwezigen al meteen duidelijk dat hij de wedstrijd niet meer kon vervolgen. Leden van het begeleidingsteam ondersteunden de voetballer van het veld en brachten hem naar de onder de tribune gelegen kleedkamer toe.

De wedstrijd was op dat moment 38 minuten oud. Bijna veertig minuten later, de rust was inmiddels al voorbij en de tweede helft al een kwartier aan de gang, kwam door de Winkewijertlaan een ambulance met blauw zwaailicht het Columbia-complex opgereden. De chauffeur stuurde zijn voertuig achter de goal langs en bracht het aan de tribunekant ter hoogte van de hoekvlag tot stilstand. Het ambulancepersoneel begaf zich vervolgens naar de kleedkamer, waar het lijdend voorwerp zich nog ophield, voor een korte check. Enkele minuten later keerden zij terug naar de ambulance om een mobiele brancard op te halen. Daarop reden zij Koorevaar naar de ziekenwagen. Om vijf over half vier verliet de ambulance het terrein weer met de patiënt aan boord. Nu zonder zwaailicht. Dat SV Dalfsen in de tussenliggende tijd haar voorsprong had verdubbeld, kon er ook nog wel bij voor Columbia, al viel die tegengoal natuurlijk volledig in het niet bij de gezondheidstoestand van de onfortuinlijke verdediger.

De lezingen over wat Koorevaar precies was overkomen varieerden na afloop van dat hij een bal keihard op het hoofd had gehad tot een ellenboog in de nek. Ook trainer Willem Mulderij kon op dat moment geen uitsluitsel geven over wat zijn pupil was overkomen. “Danny was voor de wedstrijd al niet helemaal fit. Hij had ’s ochtends thuis al overgegeven. Omdat we toch al krap in de spelers zaten, heeft hij besloten om wel mee te doen. Wat er precies met hem gebeurd is, heb ik ook niet gezien. In de rust was hij in de kleedkamer wel licht aanspreekbaar. Hij was bij kennis. Op dat moment leek het niet alarmerend. Naar wat ik heb begrepen heeft het ambulancepersoneel wat tests gedaan en hem daarna voor de zekerheid toch maar meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn vriendin appte daar vandaan dat hij wilde weten wat de uitslag was”, sprak Mulderij de hoop uit dat de schade meevalt.

Over wat zich verder gedurende de 90 minuten plus alle extra tijd die werd toegevoegd op het veld afspeelde, wilde de verliezende coach ook best wel wat kwijt. “We hebben inderdaad ook nog een wedstrijd gespeeld, dat klopt.”

Wanneer iets eenmaal tegenzit, dan zit vaak ook alles tegen. “Het is een beetje het verhaal van het seizoen. Het is telkens net niet”, oordeelde Mulderij. Eerst een tegengoal waarbij keeper Leroy de Boer vanwege het hobbelige veld de bewegingen van de bal verkeerd inschatte. Vervolgens een afgekeurde goal voor Columbia zelf, waarbij menigeen vraagtekens plaatste. “Die grensrechter van hun vlagde pas nadat de bal in het net lag. Bij een neutrale grensrechter had die goal denk ik geteld.”

Mulderij moest wel erkennen dat zijn ploeg aanvallend tekort was geschoten. “We hebben zelf veel te weinig gecreëerd. Wij scoren moeilijk. En dat terwijl we met Jamarro Diks, Mike de Beer en Maikel de Lange voorin wel scorend vermogen bezitten. Eigenlijk verwacht ik meer goals van zulke jongens. Kijk je puur naar de statistieken, dan zit het ons inderdaad niet mee. Standtechnisch gaat het misschien niet zo goed, maar wij hebben veel te veel kwaliteiten om omlaag te kijken. We hebben nog een paar punten nodig om ons definitief veilig te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat wij geen nacompetitie hoeven te spelen.”

De Stentor maandag 2 mei 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *