AGOVV Futsal maakt het zichzelf onnodig moeilijk in strijd om play-off ticket

By | 12 mei 2022

De ontgoocheling droop er direct na het laatste fluitsignaal vanaf. De nederlaag kwam aan als een mokerslag aan bij de zaalvoetballers van AGOVV. Bij winst had plaatsing voor de ‘brugwedstrijd’ naar de play-offs nagenoeg in de pocket gezeten. Door het onverwachte verlies zag de koploper van Poule B in de eredivisie achtervolger Groene Ster, dat in Rotterdam TPP/Feyenoord Futsal met 2-4 versloeg, naderen tot op één punt.
 
De Apeldoorners hebben het winnen van de verliezerspoule weliswaar nog altijd in eigen hand, ze zullen de laatste twee duels geen steekjes meer mogen laten vallen. Zeges morgenavond bij ZVV Den Haag en in de laatste thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Feyenoord volstaan voor de poulewinst. Bij nieuw eigen puntverlies moeten de Blauwen hopen op dat de enig overgebleven concurrent uit Vlissingen eveneens misstappen begaat.
 
Speculaties wilde een teleurgestelde Serkan Kav er niet op loslaten. Aan kansberekening doet de coach van AGOVV Futsal niet. “We moeten de eerstkomende wedstrijden winnen. Het kan gewoon niet zo zijn dat we dit nog weggeven. Het lag niet aan de kansen. Het lag niet aan ons spel. We hadden de kansen moeten afmaken. We hadden het hoofd koel moeten houden. Je kan het helemaal zelf afdwingen. Dat hebben we niet gedaan. Op de een of andere manier ontbreekt bij ons in thuiswedstrijden de rust in het hoofd. Dan voelen we druk omdat er bekenden op de tribune zitten. Die wedstrijd in Den Haag zondag wordt voor ons cruciaal. Als we die winnen, kunnen we het vrijdag thuis tegen Feyenoord afmaken.”
 
AGOVV Futsal – Leekster Eagles/Amysoft 1-2 (0-2). Doelpunt AGOVV Futsal: Dylan de Bruin.
Stand aan kop van Poule B: 1. AGOVV Futsal 12-34 (48-29), 2. Groene Ster Vlissingen 12-33 (66-33).
Resterende wedstrijden: AGOVV Futsal: zo 8 mei ZVV Den Haag (uit), vr 13 mei TPP/Feyenoord Futsal (thuis); Groene Ster: zo 8 mei Texel ’94 (uit), vr 13 mei Tigers Roermond (thuis).
De poulewinnaar speelt op maandag 16 mei een zogenaamde ‘brugwedstrijd’ tegen de nummer 6 van Poule A om plaatsing voor de kwartfinales van de play-offs om het landskampioenschap zaalvoetbal.

destentor.nl zaterdag 7 mei 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *