Na missen landstitel met Orion speelt routinier in Apeldoorn toch bij landskampioen; Tijmen Laane voelt bij Dynamo wél het vertrouwen

By | 21 september 2022

Een bal kan soms raar rollen. Vraag het maar aan volleyballer Tijmen Laane. Active Living Orion stelde de aanwezigheid van 34-jarige passer-loper niet langer meer op prijs. In Apeldoorn draagt de routinier komend seizoen wél het shirt van de landskampioen. Met Draisma Dynamo kan hij dinsdagavond zowaar een eerste stap zetten naar kwalificatie voor de Champions League.

Laane baalt nog altijd van hoe Orion in de beslissende fase van het afgelopen seizoen alles uit handen gaf. In de reguliere competitie waren de Doetinchemmers onverslaanbaar. Op het moment waarop de prijzen werden verdeeld, stonden ze met lege handen. Na verlies in de bekerfinale tegen Lycurgus viel de landstitel ten prooi aan Dynamo, zijn nieuwe club.

“Adam White raakte geblesseerd. Hij maakte het verschil. Al vind ik dat we ook zonder hem kampioen hadden kunnen worden. Het was echt een zielige vertoning. We zijn als team zijnde in elkaar gedonderd. In de finaleserie had Dynamo het eenvoudigweg beter voor elkaar”, kijkt de Dynamo-nieuweling met een onbevredigend gevoel terug op de laatste weken van zijn tweejarige verblijf bij Orion.

Zijn eigen inbreng in de eindstrijd om de landstitel bleef beperkt tot een bijrol. Zijn moeizame relatie met trainer Dirk Sparidans was daar mede debet aan. Bij zijn nieuwe club voelt Laane wél het vertrouwen van de technische staf. Hij verheugt zich op de hernieuwde samenwerking met Redbad Strikwerda, de trainer onder wie hij in het verleden twee succesvolle seizoenen in Zwolle beleefde. “Ik heb echt voor Redbad gekozen. Om hem ben ik naar Dynamo gekomen.”

Elf dagen voor de eredivisiestart eredivisie komt Dynamo al in Europees verband in actie. Dinsdag speelt het in de eigen arena de heenwedstrijd in de eerste kwalificatieronde voor de Champions League tegen VC Strumica uit Noord-Macedonië. “Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik heb niet eerder tegen een Macedonisch team gespeeld. Ik weet niet wat ze hebben en of ze wat hebben. Je moet sowieso volle bak gaan en laten zien wat je waard bent. Ik heb zelf nooit in de Champions League gestaan. Ook voor mij is het dus spannend”, aldus Laane.

Kwaliteit herbergt Dynamo’s jeugdige spelersgroep volop, oordeelt de nestor van het gezelschap. “Ze durven me nog net geen opa te noemen. Als het goed is, breng ik wat ervaring mee. Er zit echt ongelooflijk veel talent in de selectie. Ik geniet van hoe die jonge gasten zich het schompes werken. Ik moet er hard aan trekken om mee te kunnen.”

De nog wel altijd in Doetinchem woonachtige volleyballer hoopt op z’n ouwe dag van waarde te kunnen zijn voor het team. “Op dit moment is mijn niveau nog niet zo dat ik wat extra’s kan brengen, maar dat komt wel. Ik ben altijd een beetje een diesel geweest.”

De Stentor maandag 19 september / Foto Imre Csany

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *