Nog volop vraagtekens bij KCVO en WWNA na generale repetitie voor seizoenstart; Trainers zijn weinig wijzer geworden van reeks bekerwedstrijden

By | 21 september 2022

Voor KCVO en WWNA betekende het onderlinge treffen voor de districtsbeker op voorhand de laatste serieuze test voor de competitiestart. Daar kwam weinig van terecht. Na een rode kaart voor WWNA en de aansluitende strafschop waaruit de Vaassenaren de basis legden voor hun 4-2 zege bleven beide trainers achter met de nodige vraagtekens.

Hun voorgaande twee bekerontmoetingen hadden beide clubs evengoed schriftelijk af kunnen doen. Van overwinningen van 13-0 op Batavia ’90 en 8-1 bij de aan lager wal geraakte buurman SV Vaassen is niemand bij KCVO veel wijzer geworden. WWNA’s respectievelijke 8-1 en 7-1 zeges op dezelfde opponenten geven ook weinig indicaties over waartoe de formatie uit Wenum-Wiesel na de degradatie uit de derde klasse in staat is.

Vijfentwintig keer scoren tegen twee vierdeklassers en een vijfdeklasser is leuk en aardig, KCVO’s trainer kan er een week voor de competitie-ouverture tegen Turkse Kracht weinig mee. Remon van Schoonhoven had gehoopt dat zijn ploeg in elk geval één nuttig cupduel had kunnen spelen. Tevergeefs. Dat WWNA-verdediger Jelte Drost al na een half uur uit het veld werd gestuurd toen hij de bal binnen het strafschopgebied al dan niet opzettelijk tegen de arm aan kreeg, was wel een erg zware sanctie. Ondanks dat het misschien conform de regels was, beroofde het het duel meteen van alle spanning.

“Het was geen wedstrijd meer na die rode kaart. Uiteindelijk hebben wij op deze manier niets gehad aan de voorbereiding. We zullen in de competitie moeten kijken waar we staan”, verklaarde Van Schoonhoven dat het voor hem vooralsnog koffiedik kijken is hoe sterk hij zijn eigen ploeg moet inschatten. Hij vindt het voorbarig om zijn ploeg te bestempelen tot kampioenskandidaat in de derde klasse D. “Of we favoriet zijn, moet blijken”, stelt de Epenaar, die veel verwacht van Colmschate, Diepenveen en het gepromoveerde Groen Wit ’62.

Wat op zijn Vaassense collega van toepassing is, geldt eveneens voor Harold Valkenburg. Uitgerekend tegen KCVO behaalde het vorig seizoen als een komeet gestarte WWNA als derdeklasser z’n laatste competitiezege. Het is alweer bijna zeven maanden geleden. De zestien wedstrijden die volgden leverden drie gelijke spelen en dertien nederlagen op.

De opvolger van Sven Slop als trainer gaat er alles aan doen om het ontspoorde stel weer op de rails te krijgen. “Door vakanties van spelers hebben we best wel een lastige voorbereiding gehad. Toch vind ik dat wij het als degradant aan onze stand verplicht zijn om mee te doen voor het kampioenschap. Dat betekent dat je moet leveren en heel hard moet werken. We beginnen volgende week tegen Activia, dat ook gedegradeerd is. Daarna moeten we naar Orderbos. Dat zijn meteen twee pittige wedstrijden.”

De Stentor maandag 19 september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *