AGOVV Futsal ziet coach vertrekken na nederlaag tegen landskampioen

By | 28 september 2022

Verliezen van landskampioen Hovocubo is geen schande. Dat overkomt de meeste ploegen in de eredivisie zaalvoetbal. Hoe AGOVV Futsal het verlies van Yassine Assa gaat opvangen lijkt vooralsnog een groter punt van zorg. De coach houdt het al na drie competitieduels voor gezien bij de Apeldoornse club. De Zwollenaar vertrekt naar Saoedi-Arabië om techniektrainer te worden bij Ittihad FC uit Djedda.

Vandaar dat de Zwollenaar vrijdagavond bij de 6-1 nederlaag tegen Hovocubo voor het laatst op de bank zat bij de Apeldoorners. Het tijdperk Assa bij AGOVV is zodoende alweer voorbij voordat het goed en wel begonnen was. “Ik kon deze wedstrijd nog meepakken. Zo kon ik ook afscheid nemen van de jongens. Het verschil met Hovocubo was duidelijk. Al hebben we best wel kansen gehad. Ik vond het wel mooi om te zien hoe die jongens zelfs bij een 6-0 achterstand nog gas gaven om toch dat doelpunt te maken. Er staat bij AGOVV echt een mooie groep. Er zit zeker potentie in. Ik blijf ze volgen als ik in Saoedi-Arabië zit. Dan ga ik vrijdags naar de livestreams kijken.”

Speler Kahan Özcan betreurt het vertrek van Assa, maar rekent erop dat AGOVV Futsal met een nieuwe coach op de ingeslagen weg voort kan gaan. Uit de nederlaag van vrijdagavond vallen volgens de jongste Özcan volop positieve punten te halen. De thuisploeg bood bij vlagen goed tegenstand aan de landskampioen en creëerde zelfs een handvol scoringskansen. “Dit was wel een mooi meetmoment voor ons. Onze doelstelling blijft om bij de eerste acht te eindigen. Dat moet met deze ploeg haalbaar zijn.”

Afgelopen seizoen vervulde de 30-jarige Apeldoorner zelf de rol van coach. Zijn plek op de trainersbank bij Topklasser Atik ruilde hij in voor een plek binnen de lijnen bij plaatsgenoot AGOVV. Dat doet hij op een andere positie als toen hij in het verleden in Lichtenvoorde en België op het hoogste niveau actief was. Qua fitheid zit hij naar eigen zeggen evenmin al aan zijn top. “Ik speelde altijd op de flank. Nu sta ik in de spits. Dat is wennen. Qua gewicht ben ik ook nog niet waar ik zijn moet. Ik heb nog even te gaan. Ik weeg nu 102 kilo. Het streven is 85. In januari hoop ik daarop te zitten. Ik drink geen frisdrank meer en na acht uur ’s avonds stop ik met eten.”

Wie Yassine Assa moet opvolgen laat Özcan over aan de wijsheid van beleidsbepalers bij AGOVV Futsal. “Dat weet ik niet. Daar zullen ze wel mee bezig zijn.” Een suggestie heeft hij wel: zijn eigen opvolger bij Atik. “Jan Artz zou een ideale trainer voor ons zijn.”

AGOVV Futsal – Hovocubo 1-6 (0-3). Doelpunt AGOVV: Tyrone Martina

destentor.nl zaterdag 24 september 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *