Ontbreken van half elftal breekt tweedeklasser op bij competitiestart in Oldebroek; Gehavend AGOVV loopt al meteen tegen eigen grenzen aan

By | 28 september 2022

Personeelstekorten blijken niet specifiek voorbehouden aan allerlei sectoren van de maatschappij. Ook AGOVV had bij de competitiestart te kampen met het adequaat bemannen van de ploeg. De absentie van bijna een half elftal potentiële basisspelers verpestte de terugkeer van de Apeldoorners als tweedeklasser. Met een onnodige 3-1 nederlaag bij OWIOS tot gevolg.

AGOVV kwam al niet ongeschonden tevoorschijn uit de reeks recent gespeelde bekerwedstrijden. Vervelender dan de nederlaag in de derby bij WSV waren de blessures die Jesse Perdon en Marlo de Groot aan de Voorwaarts opliepen. Het centrale verdedigingsduo moest hierdoor zaterdag opnieuw verstek laten gaan. Daarnaast kon AGOVV’s technische staf in Oldebroek om uiteenlopende redenen niet beschikken over keeper Patrick Jansen, back Armon Veeneman, spelmaker Jesse Hartgers en nieuwkomer Jeffrey van Amersfoort. Een flinke aderlating, die de spoeling voor trainer Gerrit Brouwer wel erg dun maakte.

Om elf namen op het wedstrijdformulier te krijgen en een representatief elftal op de been te brengen moest Brouwer al zijn creativiteit aanwenden. Zo toverde de trainer debutant Kenneth Pama uit de hoge hoed, de linkervleugelverdediger van het tweede elftal. Veteraan Jaap de Brouwer werd in de frontlinie geposteerd. De pas 21-jarige Jordi Steenbergen hoedde het doel.

Helemaal verwonderlijk was het derhalve niet dat het ‘bijeengeraapte zooitje’ uit Apeldoorn na 90 minuten de onderliggende partij was. Al had er meer ingezeten. Ruim een uur lang dicteerden de bezoekers immers het spel. Kort na rust bracht De Brouwer het gehavende elftal van Brouwer zelfs op voorsprong. In het laatste kwartier sloeg de vermoeidheid toe en gaf AGOVV de winstkansen uit handen.

Jordi Steenbergen, die geen blaam trof aan de drie tegengoals, had zodoende na afloop een dubbel gevoel. “Ik ben blij dat ik mocht keepen, maar minder blij met het resultaat. We hebben een goede selectie. Het feit dat al die jongens er niet bij waren, mag geen reden zijn om deze wedstrijd te verliezen. De eerste helft tikten we ze helemaal weg.”

Ondanks de nederlaag was de van SV Vaassen op sportpark Berg en Bos teruggekeerde doelman niet ontevreden over zijn eigen optreden. “Ik had eigenlijk met het tweede mee gemoeten. Vanochtend belde de trainer dat Patrick ziek was en ik hem moest vervangen. Vooraf heb ik nog contact met Patrick gehad. Ik heb een goede band met hem. Patrick is één van de beste keepers van Apeldoorn, misschien zelfs wel de beste. Ik leer veel van hem. Ik ben 21, ik ben nog jong. Als ik een kans krijg, dan moet ik laten zien dat ik er klaar voor ben. Voor mezelf vind ik dat ik wel een leuke wedstrijd heb gespeeld. De goals die we tegen kregen, waren ongelukkig.”

De Stentor maandag 26 september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *