Trainer Bülent Akar tevreden met hoe zijn ploeg achterstand in slotfase ombuigt tegen AGOVV; Wilskrachtig OWIOS heeft langste adem bij competitieouverture

By | 28 september 2022

Zoveel mogelijk wedstrijden winnen zal ook in de nieuwe voetbaljaargang het streven zijn. De start tegen AGOVV verliep daarom voor OWIOS naar wens. Ook al kostte het de Oldebroekers de nodige moeite om de promovendus uit Apeldoorn definitief van zich af te schudden, de vreugde om de eerste drie punten waren er na afloop niet minder om in het groenwitte kamp.

Pas diep in blessuretijd scoorde Jasper Schut na voorbereidend werk van Cornell Balk de verlossende 3-1. Schut zorgde daarmee voor de definitieve beslissing in het voordeel van de zwoegende thuisploeg. Op basis van pure wilskracht wist OWIOS in het laatste kwartier de kort na rust opgelopen achterstand ongedaan te maken en om te buigen in een enigszins geflatteerde zege. Tot aan de gelijkmaker in de 76e minuut drongen de groenhemden weliswaar aan, erg veel zoden aan de dijk zetten die aanvalsgolven nauwelijks. 

Bülent Akar gaf eerlijk toe dat de 1-1 uit de lucht kwam vallen. De gelijkmakende treffer van Balk viel voor OWIOS wel op het juiste moment. Het betekende voor de thuisploeg het sein om er nog een extra schepje bovenop te doen. De doortastende wijze waarop zij aansluitend doordrukten en de wankelende AGOVV-defensie nog twee keer verschalkten, vervulde de winnende coach nadien met trots. Akar genoot van het doorzettingsvermogen waarmee zijn manschappen de wedstrijd deden kantelen in eigen voordeel.

De OWIOS-trainer sprak nadien van een ‘wedstrijd met twee gezichten’. “De eerste helft was duidelijk voor AGOVV. Zij waren voetballend beter. Ik heb in de rust gezegd dat het anders moest. Dan helpt het natuurlijk niet wanneer je vroeg in de tweede helft meteen op achterstand komt. Door er meer energie in te steken, wonnen we uiteindelijk toch. Ik zag de absolute wil om te winnen bij ons. En soms moet je weleens een beetje geluk hebben. Al vind ik wel dat wij zelf ook weinig hebben weggegeven.”

Hoewel de uitvoering voor verbetering vatbaar is, kon de inwoner van Wezep uiteraard prima leven met de eerste driepunter op zak. “In zo’n eerste wedstrijd is het altijd belangrijk dat om de punten te pakken. Je wilt zo snel mogelijk van die hatelijke nul af.”

Akar beseft dat met de aangescherpte degradatiebepalingen in alle amateurklassen de punten waardevoller zijn dan ooit tevoren. Elk punt telt. Hij weet dat zijn ploeg de prestaties van het afgelopen seizoen zal moeten evenaren om uit de gevarenzone blijven.

“Er degraderen er twee rechtstreeks en gaan er drie de nacompetitie in. Je moet dus op plek zeven eindigen om uit die nacompetitie te blijven. Ik schat deze klasse sterker in dan vorig jaar. Voor mijn gevoel steken er twee clubs bovenuit. Dat zijn Unicum en Batavia’90. De rest lijkt me redelijk aan elkaar gewaagd”, oordeelt hij.

De Stentor (editie Noord-Veluwe) maandag 25 september 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *