AGOVV Futsal maar één helft gelijkwaardig aan FC Marléne

By | 3 oktober 2022

AGOVV Futsal kreeg vrijdagavond een forse nederlaag te slikken. Met liefst 8-2 gingen de Apeldoorners onderuit bij FC Marlène.

Het was een latertje voor AGOVV in Heerhugowaard. In plaats van de oorspronkelijke aanvangstijd van half tien werd er pas na tienen afgetrapt in sporthal Waardergolf. De oorzaak van dat uitstel kwam doordat één van de scheidsrechters door autopech niet tijdig in de hal arriveerde.

Slechts in de eerste helft waren de Apeldoorners gelijkwaardig aan de tegenstander. In de eerste twintig minuten kwamen de in hun rode uittenues aantredende Blauwen goed voor de dag. Na een vroege achterstand en de meteen daarop gescoorde gelijkmaker nam AGOVV zowaar de leiding. De thuisploeg boog de 1-2 achterstand echter nog voor de rust om in een 3-2 voorsprong. FC Marlène miste bovendien twee strafschoppen

In het tweede bedrijf moesten de bezoekers uit Apeldoorn duidelijk hun meerdere erkennen in FC Marlène. De uitgekiende spelers van de thuisploeg wisten wel raad met de ruimte die ze kregen. Verder dan een bal op de paal van Jean Matitaputty kwam AGOVV niet.

AGOVV Futsal moest het nog doen zonder haar nieuwe coach Mahummar Ertan. De opvolger van de al na de derde competitiewedstrijd naar Saoedi-Arabië vertrokken Yassine Assa werd eenmalig vervangen door Luchien Eding.

Vanwege een WK-kwalificatieduel van het Nederlands zaalvoetbalteam tegen Oekraïne is er op vrijdag 7 oktober slechts één wedstrijd in de eredivisie. Het weekend erop speelt AGOVV Futsal twee thuiswedstrijden in sporthal Matenpark: op vrijdag 14 oktober voor de beker tegen eerstedivisionist FC Kawin (aanvang 21.00 uur), twee dagen later gevolgd door het competitieduel tegen ZVV Den Haag (18.00 uur).

FC Marlène – AGOVV Futsal 8-2 (3-2). Doelpunten AGOVV: Ismar Maglajlic, Kahan Özcan

destentor.nl zaterdag 1 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *