Flets Draisma Dynamo kruipt door het oog van de naald in Golden Set

By | 28 september 2022

Draisma Dynamo heeft zich dinsdagavond in Noord-Macedonië geplaatst zich voor tweede kwalificatieronde van de Champions League. Eenvoudig ging dat allerminst. Pas in de noodzakelijk geworden Golden Set wisten de Apeldoorners zich in Skopje te ontdoen van het onverwacht lastige OK Strumica NIKOB.

Na de eenvoudige 3-0 zege in de Draisma Dynamo Arena begon de Nederlandse kampioen voortvarend. Wie na de 22-25 zege gedacht had dat het pleit al beslecht was in het voordeel van de ploeg van Redbad Strikwerda, kwam echter bedrogen uit.

In plaats van erop en erover te knallen maakte een flets Draisma Dynamo het zichzelf onnodig moeilijk en gaf het de wedstrijd volledig uit handen. Door met 25-23, 25-23 en 25-21 de volgende sets in hun voordeel te beslissen, sleepten de taaie Noord-Macedoniërs zowaar een Golden Set uit het vuur.

In deze allesbeslissende set herstelde Draisma Dynamo zich bijtijds en kroop het door het oog van de naald: 13-15. Om de tweede kwalificatieronde een kans te maken, moet dat beter. De komende opponent, het Portugese Benfica, lijkt op voorhand toch van een iets ander kaliber dan Strumica.

Na terugkeer in Nederland wacht het elitekorps van Strikwerda zaterdagavond in eigen huis eerst de eredivisieouverture tegen het Talentteam Papendal. Drie dagen later, op dinsdag 4 oktober, moet Draisma Dynamo er dan klaar voor zijn om Benfica partij te bieden. De thuiswedstrijd in de Draisma Dynamo Arena begint om 19.30 uur. Een week later volgt de return in de Portugese hoofdstad.

draismadynamo.nl dinsdag 26 september 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *