Michael de Zwaan gaat voorop in de strijd bij Groen Wit

By | 3 oktober 2022

Een week na de viering van het 60-jarig bestaan trakteerde het eerste elftal van Groen Wit ’62 de vereniging op een verlaat verjaardagscadeau. De Matenaren zetten hun debuut in de derde klasse luister bij met hun eerste driepunter. Al zat het de promovendus bij de 4-3 zege tegen de sterke Vaassenaren niet tegen.

Er gebeurde zondag van alles bij de première van de groenwitten als derdeklasser. Zeven doelpunten. Veel strijd. En een scheidsrechter die ‘De week van de scheidsrechter’ wat extra kleur gaf met divers gekleurde kaarten. KCVO-trainer Remon van Schoonhoven had na afloop wel enig recht om zich te beklagen over te arbitrage die zijn ploeg niet bepaald gunstig gezind was. De winnende coach Marcel Vink was bovenal bezorgd over de blessure die verdediger Regy Roelofs opliep.

Groen Wit-aanvaller Michael de Zwaan toonde zich na het pittige gevecht verheugd dat hij met zijn ploeg als winnaar uit het strijdgewoel tevoorschijn was gekomen. Doordeweeks brengt de 26-jarige De Zwaan in zijn Showtuin in Zutphen sierbestrating, kunstgras, verlichting en overkappingen voor de tuin aan de man, op zondagmiddagen bikkelt de oorspronkelijk uit Eerbeek afkomstige karaktervoetballer vol overgave in het groenwit in de frontlinie.

De Zwaan vocht zondagmiddag mooie gevechten uit met zijn Vaassense opponenten Wesley Stegeman en Stan Hagen. Niet piepen. De mouwen opstropen. Uitdelen en incasseren. Voor het een stevige por in de rug van Niels Weultjes, zoals hij na ruim een uur deed, deinsde de energieke tuininrichter evenmin terug. Het zit in zijn spel opgesloten, zo gaf De Zwaan te kennen. “Zo ben ik. Ik ga niet aan de kant. Voor niemand.”

Het deerde hem weinig dat zijn naam niet als doelpuntenmaker op het scoreformulier stond. Van zijn sleur- en trekwerk trokken anderen volop profijt. “Ik ben eigenlijk geen echte spits. Je hoeft ook niet altijd veel ballen te krijgen of te scoren. Op een gegeven moment zijn er drie met mij bezig. Dat vind ik niet erg. Doordat ik ze bezig houd krijgen anderen meer ruimte.”

Het eindresultaat vergoedde na afloop veel. Al moest De Zwaan toegeven dat hij en zijn ploeggenoten wel wat opstartproblemen kenden bij hun eerste optreden in de derde klasse D. “In het begin waren we een beetje zoekende. Vorig seizoen kregen we meer ruimte. Hier gaat het sneller, dynamischer. Het hokkerige van de vierde klasse is er vanaf. Na de rust kwamen we sterker uit de kleedkamer. Er was meer interactie. Wat meer de beuk erin.”

Nu de eerste drie punten binnen zijn gaat Groen Wit komend weekend vol vertrouwen op bezoek bij het zwak gestarte Robur et Velocitas. Ook bij de derby aan de Anklaarseweg zal Michael de Zwaan voorop in de strijd gaan. “Bij de eerste zes moeten wij dit seizoen wel kunnen eindigen. Het zou mooi zijn wanneer we een periodetitel kunnen pakken.”

De Stentor maandag 3 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *