Strikwerda vergelijkt Dynamo-talenten met burlende edelherten

By | 11 oktober 2022

Met een afgetekende zege in de eerste eredivisietopper van het seizoen bij Active Living Orion tankte Draisma Dynamo vertrouwen voor de returnwedstrijd tegen Benfica. Ondanks de kansloze nederlaag in eigen huis tegen de geroutineerde Portugezen legt de Apeldoornse landskampioen zich niet bij voorbaat neer bij uitschakeling voor de Champions League. “Anders kunnen we net zo goed thuisblijven.”

Direct nadat Ramon Martinez met een achterwaartse handbeweging het definitieve vonnis velde over de Doetinchemmers ging de aandacht vooral uit naar Thijmen Laane. Bij een 6-10 voorsprong in de vierde set moest de Dynamo-routinier met een naar het zich liet aanzien ernstige kniekwetsuur van het veld af. Uit hoe enkele medespelers de pechvogel later moesten ondersteunen richting kleedkamer sprak weinig goeds.

Aan de overtuigende overwinning op de misschien wel grootste rivaal voor de titelverdediging hechtte Redbad Strikwerda zo vroeg in het seizoen niet zoveel waarde. De strijd om de landstitel wordt pas over een half jaar beslecht, weet de Draisma Dynamo-coach. “Dit zijn niet meer dan schijnbewegingen op weg naar een groter doel.”

Internationaal wil hij al dan niet tegen beter weten in ook scoren. Zelfs met de belabberde uitgangspositie waarmee zijn ‘jeugdplusteam’, zoals hij het na de afstraffing in Apeldoorn noemde, dinsdag naar Portugal vliegt zet Strikwerda vol in op plaatsing voor de volgende ronde.

De eigenzinnige volleybalcoach vergelijkt de ontwikkeling van de talenten in zijn selectie met hoe burlende edelherten tekeergaan tijdens de bronstperiode. Constant onder maximale weerstand strijd moeten leveren, brengt volgens hem op termijn succes. “Op de Veluwe zijn herten momenteel weer behoorlijk actief. Wanneer zo’n hert ouder wordt krijgt het een steeds groter gewei. Na keer op keer knokken komt vanzelf een keer de tijd dat hij het kan overnemen. Zo zal dat bij ons ook gaan.”

Voor het geval Dynamo woensdag in de Portugese hoofdstad het onmogelijke mogelijk maakt, is het nog één ronde verwijderd van de groepsfase van de Champions League. Om die vierde ronde te bereiken moet het dan afrekenen met de winnaar van de tweestrijd tussen het Oostenrijkse Zadruga en Sastamala, de Finnen die de Champions League-illusies van de Nederlandse landskampioen vorig jaar al in de eerste kwalificatieronde de grond inboorden.

Wanneer het slaagt om door te dringen tot de eindronde, komt Dynamo in een poule met Cucine Lube Civitanova (Ita), Knack Roeselare (Bel) en Tours VB (Fra).

Bij uitschakeling in Lissabon vervolgen de Apeldoorners hun Europese avontuur in de CEV Cup en mogen ze zich gaan opmaken voor een dubbele confrontatie met PGE Skra Belchatow, achtvoudig landskampioen van Polen.

De Stentor maandag 10 oktober 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *