Keeper Patrick Jansen koestert eerste punt AGOVV

By | 11 oktober 2022

Promovendus AGOVV pakte zaterdagmiddag bij VV Hierden haar eerste punt. Hoewel het elftal van trainer Gerrit Brouwer wederom niet op volle oorlogssterkte aantrad, hield het de degradant uit de eerste klasse op 1-1.

De bezoekers gingen slap van start. De AGOVV-verdedigers kregen pas rijkelijk laat in de gaten dat de wedstrijd al begonnen was. Vooral dankzij doelman Patrick Jansen bleef de schade in de beginfase beperkt tot één tegengoal. Een tweede Hierdense treffer werd na een vlagsignaal van AGOVV’s grensrechter Hans van den Berg al dan niet terecht afgekeurd. Na dit niet toegekende doelpunt begonnen de Apeldoorners eindelijk mee te voetballen. Dit resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker van Jeffrey van Amersfoort. Na die 1-1 stonden voor beide teams de paal en de lat een winnende goal in de weg.

“Als we ons onder de druk kunnen uitvoetballen, dan kunnen we echt wel wat. De tweede helft was gelijkopgaand met kansen over en weer. Het is in elk geval fijn om van die nul af te zijn. Nu moeten we zorgen dat we iedereen weer gauw fit krijgen”, koesterde aanvoerder Jansen het gelijkspel.