In navolging van Jordy Vakkert verlaat ook ervaren assistent aan einde seizoen WSV; Na een halve eeuw trainerschap vindt Piet Panman het welletjes

By | 8 november 2022

Als afsluiting van de week waarin WSV het vertrek van trainer Jordy Vakkert wereldkundig maakte kwam de hoofdmacht zondag tegen Voorwaarts niet verder dan een gelijkspel. Ook assistent-trainer Piet Panman gaf te kennen een stapje terug te doen aan het einde van het seizoen.

Met twee opeenvolgende verliespartijen verloopt de entree van WSV in de eerste klasse D vooralsnog minder voorspoedig dan verwacht. Bijna een jaar lang bleef het ongeslagen in competitieverband. SC Bemmel maakte op 9 oktober een einde aan die fraaie reeks van 25 wedstrijden zonder nederlagen. FC Winterswijk deed daar een week later nog een schepje bovenop.

In de bekerwedstrijd tegen Hoonhorst (5-0) en de doordeweekse oefenduels tegen AGOVV (3-1) en WHC (3-2) schoten de manschappen van Jordy Vakkert weliswaar weer met scherp, tegen Voorwaarts ging het weer écht om de punten.

Maar echt van harte ging dat niet bepaald, zo leek het wel. De fellere Twellonaren troefden een mat en matig WSV in de eerste helft op bijna alle fronten af. De Apeldoorners mochten zich gelukkig prijzen dat de bezoekers na de vroege openingstreffer van Van Geelen niet doordrukten. Dat WSV’s gelijkmaker nog viel in de blessuretijd van de eerste 45 minuten, was een onverwachte meevaller. Al zat er wel een licht buitenspelluchtje aan de treffer van Damian Schipper. Na de hervatting kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Met de puntendeling sloot WSV een week af waarin de club het afscheid van Jordy Vakkert bekendmaakte. De hoofdtrainer beschikt niet over de vereiste papieren om een eersteklasser te mogen trainen. Het huidige seizoen maakt de kampioenenmaker af met dispensatie. Daarna komt een einde aan een vruchtbare en succesvolle samenwerking van vijf jaar. Hoewel de club een ‘stroman’ in huis heeft, achten de partijen het niet wenselijk om hun samenwerking in een dergelijke constructie voort te zetten.

Behalve Vakkert houdt namelijk ook Piet Panman het aan het einde van de huidige voetbaljaargang voor gezien. Apeldoorns langst actieve oefenmeester vindt het na een halve eeuw op het veld te hebben gestaan welletjes. Op 76-jarige leeftijd wil de nestor van het lokale trainersgilde wat rustiger aan gaan doen. Een jaar geleden kondigde de oud-prof van Heracles en AGOVV ook al zijn afscheid aan, maar destijds liet hij zich overhalen om zijn contract alsnog met een jaar te verlengen. Maar ditmaal is het definitief, bezweert Panman.

Rillend van de kou nam WSV’s co-trainer na het laatste fluitsignaal plaats in de dug-out om zijn besluit toe te lichten. Al liet hij eerst nog even vlug de wedstrijd de revue passeren. “Die vroege goal gaf al meteen een dompertje. In de tweede helft zetten we wel iets meer druk, maar we moeten tevreden zijn met dat puntje”, meende Panman.

Dat zijn vertrek samenvalt met dat van Vakkert, noemt het voetbaldier pur sang geen toeval. De ervaren assistent is vol lof over zijn ‘baas’. “We zijn er samen aan begonnen vierenhalf jaar geleden. Jordy heeft prima werk geleverd. We zijn vorig jaar kampioen geworden en spelen nu in de eerste klasse. Hij zit in totaal veertien jaar bij WSV. Dat is niet niks natuurlijk.”

Over zijn eigen toekomst heeft Panman wel bepaalde voorstellingen. Een leven helemaal zonder voetbal kan hij zich moeilijk voorstellen. “Maar hoofdtrainer zal ik niet meer worden. Al is de hele dag thuiszitten ook niets voor mij. Ik woon in Beekbergen. In de omgeving is altijd nog wel ergens wat te doen. Ik vind het trainen leuk. Alleen al het gezeur eromheen hoeft niet meer zo voor mij.” 

De Stentor maandag 7 november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *