Met ingevallen veteraan aan het front vecht AGOVV zich na 0-3 achterstand terug naar gelijkspel; Jaap de Brouwer (37) voelt zich fit genoeg voor een basisplaats

By | 8 november 2022

Een veerkrachtig AGOVV wist tegen Be Quick ’28 na een 0-3 achterstand een bijna zekere nederlaag alsnog af te wenden. Met de 3-3 eindstand kreeg de winnaar van de Apeldoorn Cup naar mening van de ingevallen Jaap de Brouwer loon naar werken.

In het oefenduel onlangs tegen WSV moest hij tot zijn onvrede al na 45 minuten het veld ruimen. Zaterdagmiddag tegen Be Quick ’28 mocht Jaap de Brouwer bijna 75 minuten lang naar hartenlust jagen en ploeteren namens AGOVV. Al na achttien minuten moest de 37-jarige aanvaller de wei in om de geblesseerde Huseyin Güveli af te lossen. Vanuit de dug-out had hij mee aangezien hoe de Zwollenaren al in de eerste tien minuten tweemaal profiteerden van de zeeën van ruimte die de thuisploeg links achterin weggaf. Zeven minuten nadat hij binnen de lijnen kwam leek het met de 0-3 zelfs helemaal een kansloze missie te worden.

Met de zwoegende veteraan aan het front wisten de Blauwen het tij alsnog te keren en met 3-3 gelijk te spelen. Qua scoringsmogelijkheden in de tweede helft had AGOVV de inhaalrace zelfs nog kunnen bekronen met een overwinning. “Maar als je met 3-0 achter hebt gestaan vind ik dat we vandaag een punt gewonnen hebben”, kon De Brouwer na afloop vrede hebben met het resultaat.

Dat de beginfase ronduit slecht was, kon de invaller slechts beamen. “We begonnen ongeconcentreerd. Terwijl dit voor ons toch een belangrijke wedstrijd was. Dit was een tegenstander van wie wij in staat zouden moeten zijn om te winnen. Nadat wij omschakelden naar 4-4-2 en er ook een tandje bij deden, hebben we loon naar werken gekregen met dat gelijkspel.”

De Brouwer beklemtoont dat hij zich fit genoeg voelt voor een basisplaats. “Ik was al een tijdje gestopt, maar ik hou van voetballen. Steven van Es is een goede vriend van me. Hij vroeg me vorig seizoen om mee te trainen. Op ’t laatst van de competitie heb ik zelfs nog een aantal keren meegedaan. Op grond daarvan hebben ze me ook gevraagd om er dit seizoen bij te blijven. Ik heb dat thuis wel even moeten overleggen. Ik heb een vrouw en drie kinderen. Maar ik vind het nog hartstikke leuk om te doen. Zolang de knieën het tenminste houden. Snel ben ik nooit geweest en word ik ook niet meer op mijn leeftijd, maar ik ben best wel fit. Ik zeg er eerlijk bij dat ik liever niet in de wissel zit, maar de trainer beslist wie er speelt.”

Als de ziekenboeg leegstroomt, verwacht de routinier dat AGOVV de benodigde punten gaat pakken om uit de gevarenzone weg te blijven. “Het was natuurlijk mooi geweest als we vandaag hadden gewonnen. Er degraderen er dit seizoen best wel veel. Toch denk ik dat we met deze ploeg tot meer in staat zijn dan we tot dusverre hebben laten zien. Het is wachten op het omslagpunt.”