Wedstrijd tegen SDO kent tumultueus slot als Maradona herleeft aan de Winkewijert; Columbia voelt zich bestolen door handsgoal in blessuretijd

By | 8 november 2022

De gemoederen liepen hoog op nadat Columbia door een uiterst discutabele goal in blessuretijd de vierde nederlaag in het vijfde competitieduel incasseerde. Diego Maradona herleefde aan de Winkewijert. De Apeldoornse eersteklasser voelde zich bestolen door een handsgoal.

Maradona kwam er op het WK van 1986 mee weg. SDO zondagmiddag op het Columbia-terrein ook. In de vijfde minuut van de blessuretijd van een wedstrijd die op 0-0 leek te gaan eindigen, scoorden de bezoekers uit Bussum de winnende goal. Naar het oordeel van alle Columbia-spelers die erbij stonden gebruikte maker Van Huisstede daarbij de hand. Een overduidelijk VAR-moment zodoende. Maar aangezien in de eerste klasse van het amateurvoetbal de videoreferee zijn intrede nog niet heeft gedaan, lag de eindverantwoordelijkheid bij scheidsrechter Van der Velden. Doelpunt, oordeelde de leidsman. Tot woede van spelers en begeleiders van de thuisclub.

De foto van Stentor-fotograaf Pim Veldhuizen liet de doelpuntenmaker inderdaad met een omhooggestoken arm zien in de buurt van de bal. Of de SDO-invaller die bal ook daadwerkelijk raakt, viel uit het beeld niet met honderd procent zekerheid op te maken. Het contactmoment is er niet op te zien. Voor de ziedende Columbianen bestond er daarentegen geen twijfel over dat SDO op handige maar onreglementaire wijze de drie punten mee naar Bussum nam. “Hij miste de bal met z’n hoofd. Hij gaf het zelf toe. Hij zei zelfs sorry”, aldus ooggetuige Mischa Hendriksen

Na die discutabele treffer volgende een tumultueuze after party. De spelers van beide ploegen moesten voor de tribune uit elkaar gehouden worden. Er werden over en weer onvriendelijkheden uitgewisseld en er werd wat geduwd en getrokken. De scheidsrechter, die het spel na het toekennen niet meer hervatte, trok in het tumult twee rode kaarten.

Toen de spreekwoordelijke rookwolken waren opgetrokken, heerste in het Columbiakamp een mengeling van ongeloof, verslagenheid en frustratie. “Het was de in de laatste seconde. Tegen een directe concurrent. We hadden vanmiddag de punten moeten pakken. Als we hadden gewonnen, waren we waarschijnlijk een paar plaatsen gestegen. En dan verlies je door zo’n k..bal. Het valt dit seizoen niet bepaald onze kant op”, verzuchtte verdediger Hendriksen, die de wedstrijd op links begon en in het centrum eindigde.

De ras-Columbiaan is zich bewust dat Columbia het in huidige seizoen moet zien te rooien met een kwalitatief minder team dan in de afgelopen jaargang. “We hebben veel kwaliteit ingeleverd. We moeten het doen met de spelers die we hebben. Ze werken allemaal keihard, maar het is moeilijk voor die nieuwe jongens om zich aan het niveau van Jop van der Linden, Maikel Lange en Levi Opdam te meten.”

Hendriksen predikt strijdlust. “Ik werk er zelf altijd keihard voor en zorg dat ik m’n plek bemachtig. Door hard te werken kun je een heel eind komen. Wanneer we dat met z’n allen doen, hoeven we absoluut niet te degraderen. Achterin staat het altijd wel goed. Heb je er iemand bij die er twintig of dertig in een seizoen inschiet, dan voetbalt dat een stuk lekkerder. Maar die hebben we niet. Ik snap de frustratie daarom heel goed. Het moet een keer goed vallen.”

Columbia’s trainer Daniël Holtman blijft met smart wachten op de eerste competitiezege. “Ik vond het geen typische 0-0 wedstrijd. We scoren inderdaad moeizaam. Vandaag zat alles tegen. Dat is heel frustrerend. Ik zie wel een team dat er alles aan doet. Ik zie geen team dat elke week van de mat wordt gespeeld.”

De Stentor maandag 31 oktober 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *