Klarenbeekse aanvaller schiet met scherp tegen Apeldoornse titelkandidaat; Vijfklapper Leon Brouwer zet Orderbos terug op aarde

By | 30 november 2022

Het gebeurt niet vaak dat voetballers op vierde klasse-amateurniveau een publiekswissel krijgen. Leon Brouwer had het speciale eerbetoon van zijn medespelers en de toeschouwers dubbel en dwars verdiend. De aanwezigen op sportpark De Pauw vonden het wel een applausje waard dat de aanvaller alle vijf de doelpunten voor zijn rekening nam waarop SC Klarenbeek een pover SV Orderbos bij een 5-1 aframmeling trakteerde.

The Man of the Match bleef bescheiden na de hommage die hem ten deel viel. “Zoiets is wel leuk natuurlijk. In het seniorenvoetbal heb ik er voor de beker tegen Turkse Kracht Deventer al eens eerder vijf in één wedstrijd gemaakt. In de competitie was me dat niet eerder gelukt. De jongens begonnen net een beetje te klagen dat ik te weinig scoorde”, verklaarde de 25-jarige Brouwer dat hij tot aan de wedstrijd tegen SV Orderbos pas één keer het net had gevonden.

Kelvin Zonnenberg bracht de bezoekers uit Apeldoorn na een half uur enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Tussen de 38e en 88e minuut schoot en kopte Leon Brouwer vervolgens met scherp. Drie keer toe gebeurde dat trouwens met de onvrijwillige medewerking van Kevin Clifford. De doorgaans betrouwbare doelman van SV Orderbos keepte niet z’n meest gelukkige wedstrijd.

De vijfvoudige doelpuntenmaker sprak de hoop uit dat hij met nóg meer doelpunten een bijdrage kan leveren aan een succesvol verloop van het seizoen. “We hebben dit jaar een wat jongere groep dan vorig jaar. Het zou mooi zijn als we een beetje meedraaien.”

Martijn van de Hel, die ondanks trieste familieomstandigheden toch op de Klarenbeek-bank had plaatsgenomen, was vol lof over de hartverwarmende instelling van zijn pupillen. “Ik denk dat wij gedurende de negentig minuten de betere ploeg waren. Het was fijn dat we die 0-1 voor rust nog konden rechtzetten. Ik heb de jongens een compliment maakt voor hoe ze voor elkaar door het vuur gingen.”

Afgelopen seizoen leverde de dorpsclub in de vierde klasse F tot en met de laatste speeldag een verwoed titelgevecht met Groen Wit. Of zijn team ditmaal wel promotie kan afdwingen, durft Klarenbeeks trainer niet op voorhand te zeggen. “Ik vind het lastig in te schatten. Als wij er elke wedstrijd de energie van vandaag inleggen, zijn wij heel moeilijk te bespelen. Het is ook een andere competitie dan vorig seizoen. Rheden, Activia en WWNA komen allemaal uit de derde klasse. Ik denk dat de top vrij breed is. Orderbos is één van de kanshebbers. Wij ook. Zelf heb ik met Klarenbeek al eens in de tweede klasse gespeeld. We hebben in elk geval een mooie jonge groep waarmee we nog jaren vooruit kunnen.”

SV Orderbos presenteerde zich in Klarenbeek niet als een kampioenskandidaat. Evenals die eenzame Orderbos-supporter die bijna de hele wedstrijd langs de zijlijn luidkeels zijn onvrede uitte over het optreden van scheidsrechter Mulder, staken ook de spelers te veel negatieve energie in het veroordelen van de handelingen van de leidsman uit Epe. In tijden waarin de halve wereld zich druk maakt om aanvoerdersbanden was het wel opmerkelijk dat Mark Fennebeumer in de rust zijn band overdroeg aan Nick Werkhoven. Met al een gele kaart op zak wilde de routinier niet het risico lopen om bij de zinloze discussies met de man met de fluit een tweede kaart te incasseren.

Coach Bernard van Werven wilde er na afloop geen woorden aan vuilmaken en stak de hand in eigen boezem. “We staan weer met twee beentjes op de grond. We hebben terecht met 5-1 verloren. Maar Klarenbeek staat nog altijd twee punten achter ons.”

De Stentor maandag 28 december 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *