Late tegentreffer brengt zege CSV Apeldoorn niet meer in gevaar

By | 30 november 2022

Ondanks een late tegengoal hoefde CSV Apeldoorn feitelijk geen moment te vrezen dat het de drie punten tegen Berkum niet in eigen huis zou houden. “Al werd het door die 2-1 nog wel even spannend”, verklaarde trainer Jan Kromkamp.

CSV hield de volgens Kromkamp te laag geklasseerde Zwollenaren vanaf het beginsignaal goed in bedwang. “We hadden wel controle. Dat ging na de rust zo door. Toen we de 2-0 maakten, gingen we wat naar achteren lopen. Berkum maakte vlak voor tijd een goede goal. Maar als je de hele wedstrijd bekijkt, dan hebben we wel verdiend gewonnen”, meende de CSV-trainer.

Met nog twee wedstrijden voor de winterstop staat de promovendus uit het Orderbos op een keurige zevende plaats. Eemdijk steekt er in de vierde divisie B vooralsnog met kop en schouders bovenuit. CSV’s achterstand op het als tweede geklasseerde Genemuiden bedraagt slechts vijf punten. Bij winst in Aalten bij AZSV en het thuisduel tegen Buitenpost, twee ploegen met exact hetzelfde puntentotaal als CSV, kan Kromkamps elitekorps relatief zorgeloos aan de kerstdis. “Stel dat je ze wint, dan sluiten we de eerste helft van het seizoen heel netjes af”, aldus Kromkamp.

De trainer is content met hoe zijn team zich staande houdt. “Ik had eigenlijk geen idee wat die vierde divisie precies inhoudt. Ook veel jongens hebben niet eerder op dit niveau gevoetbald. Als je promoveert, wil je er natuurlijk inblijven en wegblijven van die onderste plaatsen. We moeten proberen om uit te groeien tot een stabiele vierde divisionist. Wij hebben hier niet de budgetten die andere clubs wel hebben. Daardoor moet je heel creatief zijn. We willen dat doen met een mix van eigen jongens en wat spelers van buiten. Ik ben wel een trainer die de jeugd een kans geeft. Ruben Katerberg staat nu in de basis. Dat er jonge honden bijkomen, is alleen maar goed.”

Over een mogelijke contractverlening wil Kromkamp nog geen uitsluitsel geven. “We zijn in gesprek.”

De Stentor maandag 28 december 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *