6-5 nederlaag voor AGOVV Futsal in Vlissingen na vier keer voor te hebben gestaan

By | 12 december 2022

De kansen van AGOVV Futsal op een Top-8 klassering in de eerste fase van het eredivisieseizoen zijn definitief verkeken. Vier keer kwamen de Apeldoornse zaalvoetballers in de uitwedstrijd bij Groene Ster in Vlissingen op de voorsprong, in de slotfase gaven ze zowel hun voorsprong als de kansen op plaatsing voor de kampioenspoule uit handen: 6-5.

Niet alleen de WK-kwartfinalewedstrijd tussen Argentinië en Nederland kende vrijdagavond een slot dat bol stond van de dramatiek, de nummers acht en tien van de eredivisie zaalvoetbal maakten er op Walcheren eveneens een heuse thriller van. In een waar doelpuntenfestijn zat het venijn eveneens in de staart. Met AGOVV Futsal als schlemielige verliezer.

Twaalf seconden voor tijd ging het mis voor de bezoekers. Terwijl ze zelf bij een 5-5 stand in een allerlaatste aanvalspoging probeerden de drie punten alsnog mee naar huis te nemen, leidde balverlies de nederlaag in. Vanuit het eigen doelgebied schoot Khalid El Hattach de bal in de door AGOVV’s mee ten aanval getrokken ‘vliegende keep’ Yasin Erdal verlaten goal. Meteen na de aftrap kreeg de Apeldoornse eredivisionist nog een enorme scoringskans, maar die werd door Cihan Özcan onbenut gelaten.

Bij een zege had AGOVV Futsal de Zeeuwen van de achtste plaats verdreven, die in de tweede seizoenshelft deelname aan de kampioenspoule garandeert. Zelfs wanneer het in sporthal Baskenburg gelijk was gebleven, hadden de Blauwen nog een theoretische kans gehad om de eerste fase van het seizoen in het linker rijtje te eindigen. Door de nederlaag liep AGOVV’s achterstand op Groene Ster tot vier punten en doet de uitslag van de laatste wedstrijd in de eerste seizoensfase op 16 december in Apeldoorn tegen FCK/De Hommel niet meer ter zake.

De vijf doelpunten van AGOVV Futsal in Vlissingen kwamen op naam van Adem Kocak (2), Aaron van Leer en Joey Jejanan (2).

Destentor.nl zaterdag 10 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *