Apeldoornse eersteklasser zet misstap tegen MASV recht tegen Leones; Keurig Kerstrapport voor Kevin van Kooij en WSV

By | 12 december 2022

De 6-0 afstraffing van een week eerder tegen MASV kan bij nader inzien worden afgedaan als een incident. Dankzij een laat doelpunt van Dylan de Bruin zette WSV zondagmiddag op eigen veld Leones opzij en kon de Apeldoornse promovendus met een keurig kerstrapport de winterstop ingaan.

“Een 1-0 levert ook drie punten op. Verdedigend stond het vandaag weer goed. Vorige week was dat wat minder. Het is gewoon hartstikke goed zoals het gaat. We kunnen nu weer wat omhoogkijken. Anders had het wel heel dicht bij elkaar gestaan”, wees centrale verdediger Kevin van Kooij nadien op het belang van de zege waarmee WSV de vijfde plek op ranglijst in de eerste klasse D verstevigde.

Mede dankzij de 26-jarige inwoner van Eefde was de WSV-defensie zondag weer een onneembare veste. Vlogen bij MASV de ballen er van alle kanten in, ditmaal hield de Apeldoornse eersteklasser de nul. Al had de thuisploeg aan het einde van de eerste helft het fortuin wel enigszins aan z’n zijde toen een uithaal van Kooijmans op de paal uiteenspatte. Met een treffer zoals op de Apeldoornse velden waarschijnlijk alleen Dylan de Bruin ze kan maken, pakte WSV in de slotfase zowaar de volle buit. Na een onnavolgbare slalom gaf WSV’s aanvalsleider de Leones-keeper het nakijken.

Van Kooij, liefhebber als hij is, kan wel genieten van de kunststukjes van zijn ploegmaat. “Je weet dat zo’n moment van Dylan er altijd komt. Hij heeft er al acht inliggen. Hij en Paul Diesel en Dylan zijn echte versterkingen voor ons. Dat zij allebei al eerder voor WSV hebben gespeeld, is ook een voordeel. Siemen Reusken en ik zijn eigenlijk de enigen in onze selectie helemaal zonder WSV-verleden. Het is ook de kracht van het team. We doen het samen.”

In zijn derde seizoen WSV is de oud-speler van Warnsveldse Boys volledig ingeburgerd aan de Voorwaarts. Na de overtuigende wijze waarop Van Kooij en zijn teamgenoten afgelopen seizoen het kampioenschap veroverden in de tweede klasse, moesten ze alleen even wennen om weer eens wedstrijden te verliezen. Na bijna een jaar zonder competitienederlaag te zijn gebleven lukte het zowel SC Bemmel, FC Winterswijk als MASV al om WSV drie punten afhandig te maken.

Niet in het minst dankzij de winst op De Bataven, dat de ranglijst bij hun bezoek aan Apeldoorn aanvoerde, zullen alle tegenstanders in 1D er wel van doordrongen zijn dat zij dit seizoen rekening moeten houden met WSV. “Die overwinning tegen De Bataven is zeker een bevestiging van hoe goed wij zijn. Vorig jaar overkwam alles ons een beetje. Dit jaar is er echt wel wat mogelijk”, heeft de verdediger er alle vertrouwen in dat de eersteklasse-debutant dit seizoen in positieve zin kan verrassen.

Bij zijn oude club Warnsveldse Boys is Van Kooij nog altijd actief als ‘totaal coördinator voor de onderbouw’. Hij bekommert zich er om de jeugd van acht tot en met twaalf jaar. “Bij zo’n kleine vereniging probeer je de spelers zoveel mogelijk op te leiden. Er wordt niet betaald. Als je wint bij Warnsveldse Boys, krijg je een pilsje.”

Voor de opvolging van hoofdtrainer Jordy Vakkert, die WSV aan het eind van het seizoen verlaat, kan het t.c.-lid van Warnsveldse Boys wel een profielschets maken. “Het zou mooi zijn om eenzelfde type als Jordy terug te krijgen. Iemand die in de groep staat, maar als het moet ook erboven. Als spelers geven wij wel onze mening. De spelersraad, waar ik zelf niet inzit, zit met de TVC (Top Voetbal Commissie, red.). Ze zullen ongetwijfeld een goede trainer vinden. Als spelers focussen wij ons vooral op het voetbalgedeelte.”

De Stentor maandag 12 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *