AGOVV Futsal dankt benauwde zege aan Cenik en de schoenen van de reservekeeper

By | 12 december 2022

Dankzij de onpasseerbare Ceylan Cenik en Joey Jejanan, die op de schoenen van reservekeeper Jordi Steenbergen zijn ploeg langs Texel ’94 schoot, mag AGOVV Futsal blijven hopen op plaatsing voor de kampioenspoule in de eredivisie zaalvoetbal.

Voetballen, zowel indoor als outdoor, is vaak helemaal niet zo ingewikkeld als Leonne Stentler en andere professoren in de voetbalkunde het het domme kijkvolk willen doen geloven. Een ploeg met een keeper die alles tegenhoudt hoeft zelf maar één keer te scoren om een wedstrijd winnend af te sluiten. Zó simpel kan het zijn.

Bij AGOVV Futsal beleefde Ceylan Cenik weer eens één van die avonden zoals hij er elk seizoen wel een aantal heeft sinds hij in Apeldoornse dienst het doel verdedigt. De Belgische keeper met de Turkse roots dreef de spelers van het bezoekende Texel ’94 bijkans nóg meer tot vertwijfeling dan de scheidsrechters, op wie de eilandbewoners luidkeels afgaven toen zij na de 1-0 nederlaag de kleedkamers van sporthal Matenpark opzochten. De klemvaste accountant uit Beringen hield de nul, pakte alles wat hij pakken kon.

Joey Jejanan op zijn beurt had aan één bevlieging voldoende om het gelijkopgaande duel in het voordeel van de thuisploeg te beslissen en AGOVV Futsal op koers te houden voor de achtste plek waarop de Apeldoornse eredivisionist z’n zinnen heeft gezet. Hoe hij het deed weet de matchwinner waarschijnlijk zelf niet. Jejanan doet wat zijn gevoel hem ingeeft. Na een korte accelaratie aan de linker zijlijn schepte hij de bal als het ware in de bovenhoek langs de vertwijfelde toekijkende Texelse goalie.

“Dat is Joey hè, die kan uit onmogelijke hoeken scoren”, genoot Rachid Boughalab meteen na afloop nog na van het beslissende moment in de wedstrijd. Voor dat het een zware bevalling was geweest had de AGOVV-captain wel een verklaring. “We hebben veel geblesseerde spelers. Zelf kon ik eigenlijk niet spelen en Yasin Erdal en Ismar Maglajlic liepen ook op één been.”

Met twee punten achterstand op de actuele nummer acht HV/Veerhuys en één op het als negende geklasseerde Groene Ster, gelooft Boughalab er nog altijd in om de eerste fase van het eredivisieseizoen af te kunnen sluiten met kwalificatie voor de kampioenspoule. “We hebben nog twee wedstrijden. Wanneer we winnen van Groene Ster en De Hommel, dan kan het. Wij doen niet onder voor die ploegen. Wij gaan voor het hoogst haalbare. Wij willen in dat linker rijtje eindigen.”

destentor.nl zaterdag 3 december 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *