Draisma Dynamo te vroeg in Sinterklaasstemming

By | 12 december 2022

Pakjesavond is het pas op maandag. Draisma Dynamo haalde het uitdelen van de cadeautjes al twee dagen naar voren. Active Living Orion pakte de presentjes zaterdag gretig uit. Met een kansloze 0-3 nederlaag in de eredivisietopper als resultaat.

Het contrast met de finalewedstrijden in de play-offs en het eredivisieonderonsje eerder dit seizoen in Doetinchem was enorm. In die vier bewuste wedstrijden legde een overtuigend Draisma Dynamo de rivaal uit de Achterhoek telkens z’n wil op. Zaterdagavond was het precies andersom. Als makke schapen liet de thuisploeg zich naar de spreekwoordelijke slachtbank leiden.

Hadden de Doetinchemmers in de persoon van Jasper Diefenbach een constante factor, in de gelederen van Draisma Dynamo was er niemand die ploeg over talloze dode punten heen kon helpen. “We worden geacht nieuwe leiders te vinden. Een van de grootste problemen in Nederland is, is dat de nieuwe generatie het niét doet. Er is genoeg ruimte voor anderen om die positie in te nemen, maar ze laten het niet zien. Ze onderscheiden zich niet”, oordeelde Redbad Strikwerda naderhand. De verliezende coach omschreef de wijze waarop zijn ploeg zich zaterdagavond presenteerde treffend als ‘hotseknotsbegoniavolleybal’.

Setstanden: 17-25, 22-25, 20-25.

Op zondag 11 december krijgt Draisma Dynamo in de thuiswedstrijd tegen VCN de kans om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen. Zes dagen later kan het het jaar 2022 alsnog met een goed gevoel én een prijs afsluiten in de op 17 december vastgestelde Supercupwedstrijd tegen Lycurgus.

Draismadynamo.nl zondag 4 december 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *