Keeper Alpay Yüzgeç pakt als rechtsback de drie punten klemvast; TKA mag voorzichtig omhoog kijken na winst in kelderduelKeeper Alpay Yüzgeç pakt als rechtsback de drie punten klemvast;

By | 12 december 2022

Het had niet veel langer moeten duren in het Orderbos. Scheidsrechter Jansen floot het kelderduel tussen TKA en Vaassen tegen de klok van half vijf precies op het juiste moment af. Wanneer hij meer tijd had bijgeteld had de invallende schemering verder voetballen onmogelijk gemaakt. Nu kwam er in elk geval voor de Orderbosclub na de 2-0 zege op de nog altijd puntloze Vaassenaren weer volop licht in de duisternis.

Ali Aygun staalde nadat hij na afloop plaatsnam in de behaaglijke kantine. Door de belangrijke driepunter slaat zijn ploeg een gat van zes punten met de hekkensluiter en krijgt TKA de clubs in de middenmoot weer langzaam in het vizier. “Elk punt is belangrijk. Volgende week zijn we vrij. De achttiende halen we in tegen Victoria Boys. Daar gaan we ook voor de drie punten”, kijkt de ex-voetballer van Victoria Boys nu al verlangend uit naar het weerzien met zijn oude club.

Na de strafschop, waaruit Oualid Akarkach de score opende, speelde de nummer voorlaatst uit het Orderbos feitelijk een gewonnen wedstrijd. Suarez Escalante prikte nog voor de pauze nummer twee binnen. Het zat de formatie van Aygun voor de verandering een keertje mee. Een afgekeurde Vaassense treffer in de slotfase van de eerste helft en een bal op de paal hadden het wedstrijdverloop een ander aanzien kunnen geven.

“Waarom gaf de scheidsrechter geen rood bij die penalty? Het was hands! Maar goed, na die eerste goal wist ik al dat het goed zat. Maak je na de 2-0 ook nog een derde, dan is het al eerder klaar. Kansen hebben we er genoeg voor gehad. We kwamen er paar keer met drie tegen één en drie tegen twee uit. Uiteindelijk gaat het om de punten. Die hebben we vandaag verdiend. Als je nagaat dat ik zes spelers miste, laat dat ook wel zien hoe sterk wij in de breedte zijn”, stak de winnende coach de loftrompet af over zijn spelersgroep.

Wie er wel bij was in het rode shirt van de thuisclub was Alpay Yüzgeç. Terwijl Burhan Gür de positie onder de lat innam, draaft de eigenlijke keeper al sinds een aantal weken al rechtsback op. En dat deed de 25-jarige gelegenheidsverdediger, die voor eerstedivisionist ZVV Ede wel het doel blijft hoeden, niet onverdienstelijk. Doordat hij als veldspeler veel meer in beweging was zal hij bovendien minder kou hebben geleden dan zijn stand-in onder de lat.

De gure wind maakte het er zondagmiddag voor de aanwezigen niet bepaald aangenaam op langs het veld. Het groepje TKA-fans dat voor het raam in de kantine uit hun eigen VIP-box de verrichtingen van de twee staartploegen gadesloeg, had het beter bekeken.

TKA’s nieuwe rechterverdediger voelde zich in aansluiting op de wedstrijd ook meteen op z’n gemak bij de verwarming in het clubhuis. “Het kwam eigenlijk voort uit nood dat ik back moest spelen. Dat was tegen Veluwezoom. En dat pakte goed uit. In de voorbereiding was ik inderdaad nog eerste keeper. In verband met m’n werk kan ik er niet altijd bijzijn. Ik werk in de zorg en moet weleens op zondag werken. Sportief ligt mijn prioriteit bovendien in de zaal”, verklaarde Yüzgeç dat hij met ZVV Ede naar de eredivisie wil promoveren.

Spelen op het hoogste niveau in de zaal vergroot naar zijn mening de mogelijkheid op een terugkeer in de nationale zaalvoetbalploeg van Turkije, waarvoor hij in het verleden al een aantal keren uitkwam. “Ik zat de laatste keer niet bij de definitieve selectie. Als keeper in de zaal moet je kunnen meevoetballen. Het is daarom goed voor m’n ontwikkeling dat ik nu op het veld rechtsback sta”, aldus de 25-jarige Besiktas-supporter.

De Stentor maandag 5 december 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *