Zwaarbevochten zege in inhaalduel bij Albatross brengt periodetitel in het vizier; Virtueel koploper Groen Wit blijft ijskoud in Ugchelen

By | 3 januari 2023

Val Marcel Vink niet lastig met loze kreten over een virtueel koploperschap. Dat Groen Wit met het minste aantal verliespunten de winterstop ingaat ziet de trainer hooguit als een bevestiging dat zijn ploeg na de promotie naar de derde klasse vooralsnog prima resultaten behaalt. De enige onzekere zekerheid die Vink bij het naderen van de jaarwisseling heeft is dat zijn Groen Wit na de zwaarbevochten 0-1 zege bij Albatross 45 minuten verwijderd is van het veroveren van de nog vacante eerste periodetitel.

Na het inhaalduel van zondag in Ugchelen hebben de Groenwitten nog één helft voor de boeg tegen Turkse Kracht Deventer. Althans, het ligt in de lijn der verwachting dat de wedstrijd die op 7 november bij een 3-1 voorsprong halverwege gestaakt werd ooit nog eens ten einde moet worden gespeeld. Het wachten daarover is op een uitspraak van de KNVB. “We hebben nog een punt nodig. Maar over wat er gaat gebeuren is nog steeds niets bekend. Het is ook pas zeven weken geleden dat die wedstrijd was”, wil Vink graag weleens weten waar hij aan toe is.

In Ugchelen moest Groen Wit zondag diep gaan om Albatross te bedwingen. Het ontsnapte na twintig minuten aan een tegengoal, toen de bal uit een kopbal volgens alles en iedereen met een voorkeur voor de thuisploeg duidelijk de lijn was gepasseerd. Scheidsrechter Floors besliste anders. Waarna de formatie uit Ugchelen kort voor rust het deksel op de neus kreeg toen Sybren Mulder de enige goal van de wedstrijd achter Marvin de Bont kopte.

“Doordat wij in de tweede helft niet de 2-0 maken, belandden we in enkele hachelijke situaties. We hadden het iets rustiger moeten uitspelen. Het was voor ons in elk geval fijn dat deze wedstrijd doorging. Na de winterstop wordt het hartstikke druk en hebben we er nog vijftien en een halve te gaan. Dit zijn echt goede punten voor ons. Het was ook de derde keer achter elkaar dat we de nul houden. Dat vind ik ook een prestatie. Daar hebben we hard aan gewerkt na die 5-5 tegen Diepenveen”, blikte de winnende trainer na afloop terug.

“We hebben onze punten vooral gepakt op strijdlust in de wedstrijden waarin strijd van ons gevraagd werd. Van de negentien punten die we nu hebben is er ons niet één aan komen waaien. Qua resultaten doen we het goed. Voetballend kan het zeker nog beter. Vooral aanvallend”, constateerde Vink tevreden “dat het lastig blijkt om ons te verslaan”.

Marco Wilmink vond op zijn beurt dat zijn ploeg geen loon naar werken had gekregen. “In het eerste half uur verdienden wij eigenlijk een goal. Naar ons inzien scoorden wij die ook. Alleen zag de scheidsrechter dat anders. En dan zie je dat Groen Wit er vlak voor rust wel eentje inprikt. Zij kregen in de tweede helft wel twee opgelegde kansen, maar wij waren aan het einde dichtbij de gelijkmaker met een bal die van de lijn werd gehaald en een kopbal.”

De trainer weet waar de schoen bij Albatross wringt: zijn ploeg scoort eenvoudigweg te weinig. “Al met al denk ik dat we een punt of vier meer hadden moeten hebben. Bij winst vandaag sta je maar zeven punten achter op de koploper. Verdedigend staat het wel. We hebben maar vijftien goals tegen. Maar als je zelf maar elf goals maakt in elf wedstrijden, dan is dat natuurlijk niet veel.”

De Stentor maandag 19 december 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *