Apeldoornse talenten jagen hun profdroom na bij Go Ahead Eagles en Vitesse; Bibberen in Wesepe voor Milan Berenschot en Jordy de Beer

By | 3 januari 2023

Zoals meer Apeldoornse talenten jagen Milan Berenschot en Jordy de Beer bij regionale bvo’s hun ultieme voetbaldroom na. Afgelopen weekend stonden beide 18-jarigen in een ijskoud Wesepe met de beloftenelftallen van Go Ahead Eagles en Vitesse tegenover elkaar. Twee goals van Berenschot hielpen de Deventenaren aan de winst en het behoud van het tweededivisieschap.

Het was niet zo verwonderlijk dat Hans van Houttum het koud had. Op sportpark De Muggert schommelde het kwik zaterdagmiddag rond het vriespunt. Een venijnige wind geselde de bikkels die zich bij het beloftenduel tussen Go Ahead Eagles en Vitesse langs het kunstgras waagden daar bovenop nog eens extra. De gevoelstemperatuur van de 76-jarige AGOVV-icoon – niemand speelde meer wedstrijden in het eerste elftal van de Blauwen dan Van Houttum – zal nochtans dik in orde zijn geweest. De voetbalopa zag immers vol trots mee aan hoe zijn kleinzoon Milan Berenschot met twee goals het o21-team van Go Ahead Eagles langs de Arnhemse leeftijdgenoten loodste.

Door de treffers van de bij Columbia begonnen aanvaller mag de ploeg van trainer Martijn Jongbloed ook in de voorjaarscompetitie op tweede divisie-niveau blijven uitkomen. Dat hij eigenlijk drie keer had moeten scoren, daar maalde de matchwinner na afloop niet meer om. Lachend: “Twee is als spits ook genoeg.”

Nadat hij de complete voorbereiding meemaakte met de hoofdmacht van Go Ahead Eagles, scheurde de talentvolle Apeldoorner een meniscus. Een operatie volgde. “Het herstel ging redelijk snel. Na vier weken stond ik weer op het veld. Inmiddels ben ik honderd procent fit en heb ik er alweer vijf of zes wedstrijden opzitten. Tegen NEC en Den Bosch heb ik ook gescoord. Als je in zulke wedstrijden als die van vandaag belangrijk kunt zijn, is altijd fijn natuurlijk. Het is belangrijk dat we nu in de tweede divisie blijven.”

De student sport & bewegen droomt ervan om in de nabije toekomst te schitteren in een kolkende Adelaarshorst. “Er zijn nog heel veel verbeterpunten denkbaar. Ik moet het niet van m’n techniek hebben. Ik train daarom veel extra voor mezelf. Als je wat wil bereiken, moet je dat er voor over hebben.”

De tweede Apeldoorner die op het veld stond, Jordy de Beer van Vitesse, beleefde weinig plezier, aan het winterse uitstapje naar Wesepe. De Arnhemmers hadden al voor het laatste competitieduel geen promotie- of degradatiesores meer. De jongere broer van de tegenwoordig voor RKHVV uitkomende Mike de Beer had het vooral koud gehad.

In tegenstelling tot Berenschot heeft de in de pupillen bij Apeldoornse Boys begonnen De Beer al een contract op zak. Spelend op dezelfde positie als waarop plaatsgenoten Edward Sturing en Kevin Diks in het recente verleden het zwartgeel gestreepte shirt voor furore zorgden, hoopt de 18-jarige rechtsback de volgende Apeldoorner te worden die binnen afzienbare tijd in Gelredome mag opdraven.

“Ik ben vroeger rechtsbuiten geweest. Patrick Ax zette me in de o14 rechtsback. Dat was aanvankelijk wel wennen. Ik heb een contract tot 2024. Om bij het eerste te komen moet ik gewoon m’n best blijven doen en hopen dat ik een kans krijg”, weet De Beer dat hij hard aan zichzelf moet blijven werken. “Vooral fysiek moet ik sterker worden.”

De Stentor maandag 19 december 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *