AGOVV Futsal tankt vertrouwen voor tweede fase seizoen

By | 3 januari 2023

Met een fraaie buikschuiver vierde een dolblije Adem Kocak kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd zijn winnende goal. Tijdens hun laatste wedstrijd in Sporthal Matenpark bleven de zaalvoetballers van AGOVV Top-8 ploeg FCK/De Hommel met 4-3 de baas.

Terwijl de tegenstander uit Den Bosch zich wel plaatste voor de Kampioenspoule, vergooide AGOVV Futsal zeven dagen eerder z’n kansen om bij de eerste acht te eindigen in de eerste competitiehelft. Met één punt achterstand op FCK/De Hommel en het Vlissingse Groene Ster sloot de Apeldoornse eredivisionist nu de eerste fase van het seizoen af op dezelfde klassering als een jaar geleden: negende.

De thuisploeg toonde vrijdagavond wel veerkracht. Tot twee keer toe werd een achterstand ongedaan gemaakt. Na een vlotte 0-2 brachten Jean Matitaputty en Yasin Erdal de score voor rust weer in evenwicht. Na een hernieuwde Bossche tegentreffer pakte AGOVV Futsal via twee goals van Adem Kocak de zege. Volgens Erdal had zijn ploeggenoot vaker kunnen scoren. “Adem had er vanavond wel zeven in kunnen leggen”, meende de maker van de 2-2.

De 38-jarige routinier houdt een beetje een dubbel gevoel over aan het eerste deel van de competitie. “Ik ben tevreden met ons spel en hoe het team zich ontwikkelt. Als we de beelden van de wedstrijden analyseren, denk ik dat we verder zijn dan vorig jaar. De nederlagen in Leek en vorige week in Vlissingen hebben ons de kop gekost. Dat zijn de punten die we tekortkomen. Daarom is het enigszins een teleurstelling dat we niet bij die eerste acht geëindigd zijn. Dat merk je ook aan de jongens. Iedereen voelt dat er meer in zat”, baalt Erdal van het mislopen van de kampioenspoule.

Met hun sterke optreden in hun laatste wedstrijd van 2022 tankten Erdal en zijn ploeggenoten wel vertrouwen voor de tweede fase van het eredivisieseizoen. Voor het geval ze als eerste eindigen in de januari te starten degradatiepoule kunnen de Apeldoorners zich via een omweg alsnog verzekeren van een plekje in de play-offs om de landstitel.

Na een korte winterstop van vier weken begint AGOVV Futsal het kalenderjaar 2023 op vrijdag 13 januari met een bekerwedstrijd bij eerstedivisionist GZV Watergras in Gouda.

Destentor.nl zaterdag 17 december 2022 / Foto Rene Hulshoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *