De nieuwe week is begonnen zoals de vorige week is geëindigd…

By | 16 januari 2023

AGOVV Futsal is het jaar 2023 dramatisch begonnen. De Apeldoornse eredivisionist blameerde zich vrijdagavond in het bekertoernooi. Met een beschamende 10-2 nederlaag kreeg de ploeg van coach Muammer Ertan in Gouda een gevoelig pak op de broek van het een klasse lager uitkomende GZV Watergras.

Jean Matitaputty bracht de bezoekers vroeg in de wedstrijd wel aan de leiding in sporthal De Mammoet. In plaats van die voorsprong verder uit te bouwen liet AGOVV zich uit de tent lokken en werd het regelrecht weggecounterd. “Die gasten bleven voor de eigen goal hangen. Zij zakten goed in en gaven heel weinig ruimte weg. Daar hebben wij niet goed op geanticipeerd. We hadden het veld groot moeten houden. Elke counter was raak”, zag Ertan zijn ploeg halverwege al tegen een schier onoverbrugbare 6-1 achterstand aankijken.

Aanvoerder schoot Rachid Boughalab na rust nog één keer raak namens de Apeldoorners. De nummer vier van de eerste divisie A stelde daar vier doelpunten tegenover. Invaller-doelman Fernando Dall, vervanger van de afwezige stamkeeper Ceylan Cenik, trof geen blaam aan het debacle, vond AGOVV’s coach. “Nando valt absoluut niets te verwijten. Die laatste drie goals vielen toen wij met een meevoetballende keeper speelden. Als team hebben wij gefaald. Dit mag ons niet overkomen. Ik hoop dat het een goede les is. Kwaliteit en ervaring hebben we genoeg, maar we moeten leren om veel geduldiger te zijn.”

Ertan spreekt de hoop uit dat zijn pupillen lering trekken uit de afstraffing in Gouda en zich in competitieverband niet nogmaals op soortgelijke wijze in de luren laten liggen. Met een thuiswedstrijd tegen ZVV Eindhoven gaat het in sporthal Mheenpark terugkerende AGOVV vanaf volgende week proberen om ‘via de achterdeur’ alsnog de play-offs om de landstitel binnen te glippen. “Ook in de competitie kunnen we ploegen tegenover ons krijgen die zo afwachtend spelen. Wij willen die poule winnen en het beter doen dan vorig seizoen”, aldus Ertan.

Destentor.nl zaterdag 14 januari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *