Vertrekkende trainer hoopt op gepaste wijze afscheid te nemen van WHC; Richard Karrenbelt is altijd een ‘stierenvechter’ gebleven

By | 16 januari 2023

Trainer Richard Karrenbelt keert WHC na het einde van het lopende voetbalseizoen de rug toe. Met zijn keuze voor WSV keert de 55-jarige Apeldoorner na de zomer terug bij de club waarvan hij al bijna zijn hele leven lid is.

Als generale repetitie voor de Noord-Veluwse derby tegen SV Epe waarmee WHC komend weekend de competitie hervat, oefende Karrenbelt zaterdag met zijn ploeg tegen CSV Apeldoorn. Ondanks de 2-1 nederlaag beet de koploper van de eerste klasse E in de aanhoudende regen stevig van zich af tegen de vierdedivisionist. Dit tot tevredenheid van de trainer, wiens ploeg het nieuwe jaar een week eerder was begonnen met een 7-1 aframmeling bij Berkum.

Het is Karrenbelt er veel aan gelegen om zijn driejarige verblijf in Wezep op gepaste wijze af te sluiten. Afgelopen seizoen liep WHC promotie mis in een tumultueuze play-off finale in Rosmalen tegen Nieuwenhoorn. Bijna halverwege het huidige voetbaljaar gaat de formatie uit Wezep fier aan kop. WHC naar de vierde divisie te brengen is uiteraard zijn doel, maar Karrenbelt wijst erop dat er nog een lange weg te gaan is.

“Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Het belangrijkste wanneer je afscheid neemt bij een club is dat je er het maximale uit hebt gehaald en er een goede groep achterlaat. Mijn contract bij WHC loopt af op 1 juli en tot die tijd gaan we er vol voor. Met spelers en staf kan ik geweldig opschieten. Dat zag je vandaag ook weer. De felheid spatte er weer vanaf”, sprak de doorweekte trainer in aansluiting op de natte sparringsessie in het Orderbos.

Miquel Huigen, lid van de Top Voetbal Commissie van WSV, speelde een belangrijke rol bij de aanstaande terugkeer van zijn voormalige ploeggenoot en trainer naar WSV. Toen hij gepolst werd of hij interesse zou hebben om bij de Apeldoornse zondag-eersteklasser de vertrekkende Jordy Vakkert op te volgen, wilde Karrenbelt wel eerst weten hoe de spelersgroep tegenover zijn komst zou staan. Niemand kon bezwaren bedenken waarom vader Richard Karrenbelt geen trainer kan worden van zijn zoon Largo, die als keeper deel uitmaakt van de selectie.

Richard Karrenbelt is een kind van de club. Als voetballer was hij het prototype van de ‘stierenvechter’, zoals rechtgeaarde WSV’ers zichzelf graag liefkozend noemen. Hij gold in de jaren ‘90 als een van de gangmakers van het eerste elftal. Tussen 2001 en 2006 stond hij als beginnend trainer al eerder bij zijn grote liefde aan het roer. Vanuit de derde klasse loodste hij het vlaggenschip van de Apeldoornse omnisportvereniging voor het eerst in haar bestaan naar de hoofdklasse, destijds nog de hoogste speelklasse in het amateurvoetbal.

In de zeventien jaar waarin hij achtereenvolgens SDC Putten, SC Genemuiden, ONS Sneek, CSV Apeldoorn, SV Urk en WHC onder zijn hoede had, is de toekomstige WSV-trainer feitelijk altijd een ‘stierenvechter’ gebleven. “Ik ben al 48 of 49 jaar lid van WSV. Op de achtergrond ben ik ook altijd wel wat blijven doen. Op het moment dat er bij WSV een trainer weggaat, circuleert mijn naam. Dat was ook nu weer zo. De euro’s interesseren me niet. Ik doe het puur voor de uitdaging.”

Bij zijn aanstelling heeft Karrenbelt bedongen dat hij de vrije hand krijgt. “Ze moeten er wel rekening mee houden dat er een olifant binnenkomt die door de kast stampt. Iedereen moet mee in mijn fanatisme. Misschien hebben ze ook juist wel behoefte aan een type dat té hard is. Van de clubs die mij gebeld hebben, kies ik bij WSV voor de moeilijkste weg. De verwachtingen zijn hoog. Maar ik hou wel van moeilijke wegen.”

De Stentor maandag 15 januari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *