Kampioen Dynamo bedwingt koploper SSS in enerverende vijfsetter; Van der Schaaf extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplusteam’

By | 30 januari 2023

Als het spektakelstuk tussen Draisma Dynamo en Simplex SSS een voorbode vormt voor de naderende play-offs, dan kan de eredivisie volleybal bij de mannen dit seizoen weleens een zinderende ontknoping krijgen. In een ruim twee uur durend gevecht bedwong de regerend kampioen uit Apeldoorn de verrassende koploper uit Barneveld dan wel in vijf sets, de winnende coach Redbad Strikwerda vond het optreden van zijn ploeg nog lang niet goed genoeg.

Het had al wel iets weg van een finale. Een goed gevulde hal. Een heerlijke ambiance. Plus een wedstrijdverloop dat de toeschouwers qua spanning op het puntje van hun stoelen kreeg. En eerlijk is eerlijk, op de tribunes eindigde de strijd in het voordeel van de massaal uitgerukte ‘Green Army’ uit Barneveld, die het wat timide thuispubliek bij vlagen duidelijk overstemde. Sinds Jan van Schaffelaar er in 1482 van de toren af sprong, gingen Barnevelders waarschijnlijk niet meer zo tekeer als zaterdagavond in Omnisport.

SSS voert de actuele eredivisieranglijst niet voor niets aan, zo toonde het aan. Dynamo moest tot het uiterste gaan om de lijstaanvoerder door de knieën te krijgen. Met 15-12 in de allesbeslissende vijfde set behield het nipt de overhand.

Spelend in het shirt met rugnummer 17 dat eigenlijk toebehoort aan de geblesseerde Tijmen Laane ontpopt nieuwkomer Erik van der Schaaf zich sinds zijn komst  als een meer dan welkom rustpunt aan Dynamokant. De ervaring van de 29-jarige passer/loper, die eerder uitkwam voor Zaanstad, Orion, Lycurgus en Sliedrecht Sport, voegt richting de start van kampioenspoule een extra plus toe aan Strikwerda’s ‘jeugdplusteam’.

“Door mijn rust en beheersing maak ik misschien wat minder fouten dan die jonge jongens. We zitten in de ontknoping van het seizoen. Het wordt hartstikke spannend. We kunnen nog eerste of vijfde worden. Ik ben nog zeker niet fit. Na elke lange rally moet ik aan het zuurstof. Ik ben bijna 30. Ik woon in Den Haag en werk in Zoetermeer. Ik heb het ineens heel druk, maar wel leuk druk”, sprak Van der Schaaf na afloop van het enerverende schouwspel.

De routinier hoopt met zijn inbreng een bijdrage te kunnen leveren aan Dynamo’s titelprolongatie. “Met onze servicekracht kunnen we het verschil maken. Als onze service loopt, zijn we voor niemand te stoppen.”

Volgens Redbad Strikwerda moeten er dan nog wel een aantal tandjes bij. “In de tweede set serveren wij zes keer fout en slaan we zes keer keihard in het blok. Dat zijn cadeautjes die je weggeeft. Daar hoefden zij niets voor te doen. Wij zijn nog lang niet op het gewenste niveau. We komen in deze periode feitelijk niet aan trainen toe. Ik wil werken aan basale zaken. Dat betekent niet een kwestie van puntjes op de i zetten. Er moet eerst een i komen.”

De Stentor maandag 30 januari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *