Toekomstige hoofdtrainer ziet hoe er einde komt aan ongeslagen reeks; Robur et Velocitas laat te veel kansen liggen

By | 30 januari 2023

Onder het toeziend oog van toekomstig hoofdtrainer Djordi van der Hoop kwam er voor Robur et Velocitas een einde aan een fraaie reeks. Na negen wedstrijden zonder nederlaag riep Diepenveen de opmars van de Apeldoornse zondagderdeklasser naar de top van de ranglijst voorlopig even een halt toe.

Op het tweede veld van het Robur-complex aan de Anklaarseweg wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwe kunstgraslaag. Met milieuvriendelijke houten korrels als demping. Aan de door deskundigen verafschuwde rubberen korrels op het hoofdveld lag het zeker niet dat het vlaggenschip van de club uit Kerschoten zondag schipbreuk leed tegen Diepenveen.

In een open wedstrijd met twee ploegen die allebei wilden voetballen sprong Robur simpelweg té slordig met de scoringskansen om. Mogelijkheden om Diepenveen te verslaan kreeg de thuisploeg immers meer dan genoeg. Scoren deden de Apeldoorners niet. Zo kon het gebeuren dat het elftal van trainer Martijn Jongbloed een week na de knappe uitoverwinning tegen toenmalig koploper Markelo ditmaal door een van richting veranderd schot helemaal niets overhield aan alle geleverde inspanningen.

De ergernis van Jongbloed zat ‘m niet eens zozeer in de onfortuinlijke tegentreffer, maar veel meer in het onbenut laten van de talrijke doelpogingen waaraan zijn spelers zich bezondigden. “Zo’n tegengoal dat kan gebeuren. Wijzelf hebben in de hele wedstrijd zeker negen honderdprocentkansen gehad. Ik vond hun keeper echt goed. Maar als wij onze kansen benutten, dan winnen wij gewoon. Het is jammer dat er een eind komt aan onze serie van negen wedstrijden zonder nederlaag. Door die overwinning in Markelo stonden we er weer bij. Nu stopt dat even. Groen Wit loopt bovenaan zo toch een beetje weg.”

Patrick Kieftenbelt, evenals Jongbloed ook werkzaam in de jeugdafdeling van eredivisieclub Go Ahead Eagles, kon het desgevraagd niet nalaten zijn balende collega wat te dollen. “Ik heb met alle plezier zijn weekend verknald. Zij schoten uit de startblokken, maar Martijn had mij al van tevoren verteld dat zij wat problemen hebben in de afwerking”, lachte de Diepenveen-trainer. Vervolgens serieus: “Wij hebben zeventig minuten goed meegevoetbald. Daarna was het voor ons alleen maar tegenhouden.”

Kieftenbelt doet het tot dusverre goed tegen Apeldoornse tegenstanders. Met zijn ploeg snoepte hij ook de huidige lijstaanvoerder Groen Wit na een spectaculair 5-5 gelijkspel al punten af. “Ik denk dat Groen Wit het meer moet hebben van individuele klasse aan de zijkanten. Ik vind Robur beter als team. Robur is completer”, oordeelde ervaringsdeskundige.

Temidden van het handjevol kleumende toeschouwers op de tribune zat zondagmiddag ook Djordi van der Hoop. De huidige trainer van Sportclub Brummen volgt aan het einde van het lopende voetbaljaar Martijn Jongbloed op, die dan fulltime aan de slag gaat bij Go Ahead Eagles.

Of hij komend seizoen een derde- of tweedeklasser onder zijn hoede krijgt, zal in belangrijke mate afhangen van of de Robur-aanvallers in het restant van het seizoen zorgvuldiger met de geboden kansen omspringen. “Ik hoop dat ze de tweede klasse halen. Robur is voor mij hoe dan ook een mooie uitdaging en een mooie stap omhoog”, aldus Van der Hoop.

De Stentor maandag 30 januari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *