Emoties lopen hoog op in slotfase van AGOVV – OWIOS

By | 23 februari 2023

Er gebeurde zaterdagmiddag van alles in de tweede helft van het tweede klasse-duel tussen AGOVV en OWIOS. Twee rode kaarten voor de bezoekers. Een scheidsrechter die van het veld afliep vanwege aanhoudend commentaar van aanhangers uit Oldebroek. En een gelijkmaker van tien Oldebroekers diep in blessuretijd.

Bij de spelers van de thuisploeg stonden de gezichten op onweer toen zij omstreeks kwart over vijf het speelveld verlieten. Kort nadat scheidsrechter Goutier de wedstrijd na een afkoelingsperiode hervatte, kreeg AGOVV een strafschop waaruit Steven van Es de thuisploeg op 2-1 bracht. Tegen tien spelers van de tegenpartij – Hendrik Uitslag mocht na 59 minuten voortijdig gaan douchen – leken de Apeldoorners drie zwaarbevochten punten op zak te hebben. Diep in blessuretijd, nadat ook OWIOS-trainer Bulent Akar met rood was weggestuurd, pakten de Oldebroekers alsnog een punt mee. Uit de corner van invaller van Erik van Haagen verdween de bal tussen een wirwar van spelers over de lijn: 2-2.

AGOVV-trainer Gerrit Brouwer had er flink de smoor in over hoe zijn ploeg de zege in extremis alsnog uit handen gaf. “Dat mogen we onszelf aanrekenen. Nadat we op 2-1 kwamen, mag je het niet meer weggeven. Het mocht niet zo zijn. We letten bij die corner gewoon niet op”, verzuchtte de AGOVV-trainer.

Patrick Jansen wees daarentegen nadrukkelijk in de richting van zijn eigen trainer. “Dat wij niet winnen, komt door zijn onkunde. Hij vond het mijn fout. Dat mag hij vinden. In de rust is er nog niks aan de hand, maar toen zei hij dat hij tijdens de warming-up al gezien had dat het niet goed liep. Met zulke nutteloze dingen, daar kunnen wij niks mee”, vond de ontevreden keeper.

“Na die penalty probeerden wij de rust erin te krijgen, maar verkeerden we een beetje in dubio en gingen we juist achteruit. Als dat schot van Jesse Hartgers op de paal erin gaat, was het voorbij geweest en winnen we. Daarna valt er een bal van OWIOS op de lat en denk je al van dat gaat niet goed. Toen kwam die corner. Er stond er eentje voor mij. Ik kon geen kant op. En dan valt die bal over Steven van Es heen en gaat erin. Wij hadden het daarvoor zelf al lang moeten afmaken”, stak de AGOVV-aanvoerder de hand ook deels in eigen boezem.

OWIOS-trainer Bulent Akar kreeg een rode kaart toen hij in de blessuretijd ineens het veld in liep. “Dat gebeurde uit emotie. Ik zei verder niets. Ik weet dat ik het veld niet in mag. Het was van mij niet slim om dat te doen”, kwam het berouw naderhand bij de ‘zondaar’.

Door de late 2-2 mochten tien Oldebroekers zich de morele winnaar noemen, vond Akar. “Met tien man mag je blij zijn dat je nog gelijkmaakt. Het laatste deel was heel enerverend. We gingen 3-3-3 spelen en dat pakte goed uit. De jongens hebben wel moraal getoond. Ik was afgelopen maandag jarig. Op deze manier hebben ze me nog een mooi cadeautje gegeven.”

Of Akar na de zomer terugkeert in Apeldoorn als nieuwe trainer van Columbia, daarover kon of wilde hij geen uitsluitsel geven. “Er is nog niets definitiefs. Waarschijnlijk komt daar volgende week meer duidelijkheid over.”

destentor.nl zaterdag 4 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *