Veldvoetballers moeten zich haasten om tijdig in de zaal te staan

By | 23 februari 2023

AGOVV Futsal incasseerde in de zondagse competitieronde in de eredivisie zaalvoetbal een koude douche. In de Mheenhal verloren de Apeldoorners met 3-5 van VNS United.

Jean Matitaputty en Aaron van Leer moesten zich haasten om tijdig in de sporthal te zijn. Om half drie stond het duo namens Groen Wit in de Maten aan de aftrap tegen Colmschate ’33. Ruim anderhalf uur na afloop klonk zeven kilometer verderop in Zevenhuizen al het beginsignaal van het eredivisieduel van AGOVV, voor wie het tweetal in de zaal voetbalt.

“Ik heb zeventig minuten meegedaan bij Groen Wit. Nadat ik er gescoord had, ging ik eruit. Ik ben daarna naar de hal gebracht. Om kwart voor vijf was ik er en heb me toen goed laten behandelen door onze fysiotherapeut”, gaf Matitaputty aan hoe zijn stramme spieren voor aanvang van het zaalvoetbalduel nog even goed werden losgegooid.

Hoe dicht vreugde en verdriet in de sport vaak bij elkaar liggen ondervond de dribbelaar ook. Groen Wit won mede dankzij een treffer van hem en verstevigde zo de koppositie in de derde klasse D. Met AGOVV Futsal liep hij tegen een pijnlijke nederlaag aan en bleef hij zelf doelpuntloos.

Al kwam hij er wel tot twee keer toe dichtbij. Bij de stand 2-4 stond de paal een treffer van zaalvoetballende veldvoetballer in de weg. Bij de stand 3-5 was er sprake van een VAR-moment. Volgens alles en iedereen was de inzet van de blauwe Groenwitter over de lijn. De arbitrage oordeelde anders. “Die bal zat erin”, meende ook de maker van de niet-goal zelf. Een aansluitingstreffer had de spanning wellicht nog kunnen terugbrengen.

Na ondermeer twee gemiste strafschoppen in de eerste helft mochten de AGOVV’ers zich de nederlaag toch vooral zelf aanrekenen. “We hebben heel veel kansen gemist. We trainen er hard voor om dat beter te doen”, belooft Matitaputty beterschap.

Destentor.nl zondag 5 februari 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *