Goal van aanvoerder volstaat voor SV Orderbos niet om koploper SC Rheden te verslaan; Opvolgers van Fennebeumer laten nog wel even op zich wachten

By | 23 februari 2023

SV Orderbos was in de topper in 4F niet opgewassen tegen SC Rheden. In een vervelende wedstrijd waarin de scheidsrechter de grip op de spelers gaandeweg steeds meer kwijtraakte, ging de Orderbosclub met 2-3 onderuit. In de rommelige slotfase zag het ook nog eens twee spelers met rood naar de kant worden gestuurd.

Berry Fennebeumer keek zaterdagochtend langs de lijn tevreden toe hoe bij het JO 11-1 team van zijn club de vizieren op scherp stonden. In het aangename zonnetje zag het bestuurslid technische zaken van SV Orderbos hoe de talentjes, onder wie zoon Gavin, de JO 11-2 van Vios met speels gemak met 7-3 oprolden.

Wanneer de 9- en 10-jarigen het gezegde ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ op de langere termijn in de praktijk tot uitvoer brengen, dan mag de club zich spekkoper noemen. Of zij ooit kunnen uitgroeien tot vaste waarden van het eerste elftal, daar valt momenteel echter nog geen zinnig woord over te zeggen. En zelfs wanneer dat al zo zou zijn, dan zullen de eersten op z’n vroegst over zeven of acht jaar voorzichtig aan de deur van de hoofdmacht kloppen.

Met behalve in de leeftijdscategorie onder-11 ook O17, O13, O8 en Mini-pups beschikt SV Orderbos wel over enig jeugdig elan. Of de vierdeklasser daar voor de nabije toekomst wat aan heeft om de selectie mee aan te vullen, valt sterk te betwijfelen. De jeugdafdeling van B en O bracht in het verleden talenten voort als Ugur Yildirim, John Slijkhuis, Erçan Bocu en Fennebeumers broertje Mark. Vanuit OBV, de andere helft van de fusieclub, schopten in het verleden Peter Bosz en Roberto Klomp het tot het betaalde voetbal.

Het feit dat de familieclub uit het Orderbos niet kan putten uit dezelfde reserves waarop grotere Apeldoornse clubs kunnen terugvallen maakt de verrichtingen van het eerste elftal misschien wel des te opmerkelijker. In zekere zin verbloemt de huidige toppositie op de ranglijst misschien wel de onzekere sportieve toekomst waar het vlaggenschip van SV Orderbos op afstevent. Met een relatief oud elftal is trainer Bernard van Werven bezig aan een prima seizoen. De nederlaag tegen SC Rheden verandert daar niets aan.

Mark Fennebeumer wordt in april 38 en is nog steeds van grote waarde. In de topper van zondag scoorde hij op slag van rust de 2-1. Zijn treffer volstond uiteindelijk niet om de koppositie over te nemen. In een verhit potje met tal van incidenten mocht de nummer twee van de ranglijst vooral dankzij de uitblinkende keeper Kevin Clifford tot aan het laatste fluitsignaal blijven hopen op een gelijkspel.

Op de nederlaag viel weinig af te dingen, gaf captain Fennebeumer aansluitend eerlijk toe. “Bij opstootjes staat iedereen wel vooraan, maar wij vergaten het laatste half uur te voetballen. Als je met een 2-1 voorsprong de rust ingaat, hoop je op meer. Die goal kwam trouwens wel uit een fantastische aanval van ons. Via Jaimy van Wijhe, naar Lars Hoekman en Kelly (Kelvin Zonnenberg, red.), die ‘m voorgeeft aan mij. Natuurlijk willen wij graag kampioen worden, maar wij hoeven het niet. Ik denk dat dat bij Rheden anders is.”

Of de oud-speler van AGOVV Apeldoorn, CSV Apeldoorn, JVC Cuijk en FC Lienden bezig is aan zijn laatste seizoen, daar is hij voor zichzelf nog niet over uit. “Het lichaam wil nog wel. Maar ik speel al vanaf m’n zestiende in een eerste elftal. Ik verkeer een beetje in dubio. De kinderen worden ook wat ouder. Vanochtend was ik daarom hockeycoach. Nee, ik weet het echt nog niet. De volgende wedstrijd mag ik in elk geval uitzitten. Ik kreeg vandaag mijn vijfde gele kaart.”

De Stentor maandag 6 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *