Één tegenslag krijgt Marc Hoekstra en Groen Wit niet klein

By | 6 maart 2023

Door een overtuigende 2-0 overwinning bij Groen Wit toonde Robur et Velocitas aan dat het dit seizoen een serieuze gegadigde blijft om mee te dingen naar promotie naar de tweede klasse. Koploper Groen Wit kan ondanks de derbynederlaag later deze week al een eerste prijs pakken. Een gelijkspel in de resterende 45 minuten van het in november gestaakte thuisduel tegen Turkse Kracht volstaat voor de ploeg van trainer Marcel Vink voor het winnen van de eerste periodetitel.

Het meest pijnlijke verlies incasseerde de lijstaanvoerder uit de Maten al in de week voorafgaand aan de derby tegen Robur. In een oefenduel tegen Columbia viel de – in meerdere opzichten – grote man Sybren Mulder geblesseerd uit met een naar het zich laat aanzien ernstige kniekwetsuur. Hoewel de definitieve diagnose nog moet worden vastgesteld, wordt gevreesd dat Mulder door een scheurtje in de kruisband weleens lange tijd uit de roulatie kan zijn.

Met al een compleet contingent aan geblesseerde en niet inzetbare verdedigers kon Marcel Vink dat er nou net niet bij hebben. Het gebeurde allesbehalve uit luxe dat de trainer Jordy Stouten en Michael de Zwaan, normaliter gewaardeerde krachten in de groenwitte aanval, zondagmiddag in de defensie posteerde. Voorin werd het duo node gemist. Evenals de als toeschouwer langs de zijlijn staande Mulder. Wanneer de nood aan de man is, fungeerde de lange centrale verdediger meer dan eens als een succesvol breekijzer. Acht keer was hij dit seizoen al trefzeker. Zijn absentie betekent een gevoelige aderlating.

Marc Hoekstra stond wel namens de thuisploeg aan de aftrap. Ook dat mag op zich best wel verwonderlijk genoemd worden. De voormalig aanvoerder van csv Apeldoorn is op 39-jarige leeftijd bij Groen Wit aan zijn derde jeugd begonnen. Nadat hij in zijn nadagen nog voor Sportclub Teuge voetbalde had de ervaren middenvelder eigenlijk in 2019 al een punt achter zijn voetballoopbaan gezet.

“In oktober 2021 heb ik een nieuwe heup gekregen. Normaal gebeurt dat alleen bij mensen van zestig of zeventig. Bij mij was het kraakbeen helemaal weg. De laatste jaren bij Teuge heb ik altijd met pijnstillers gespeeld. Na die operatie ben ik toch weer wat gaan doen. Ik ben ooit in de jeugd bij Groen Wit begonnen. Ik ben in de 35+ gaan voetballen. Mijn kinderen zitten hier ook. Op een gegeven moment werd me gevraagd om mee te trainen. Toen deed ik ook al redelijk snel mee in wedstrijden. Ik moet zien of ik fit blijf. Af en toe heb ik wel wat reactie van die heup. En als je dan zo’n wedstrijd hebt als vandaag…”, verzuchtte de veteraan, die na 66 minuten werd gewisseld, dat hij wel merkt dat hij de veertig nadert.

Door hun tweede competitienederlaag laten Hoekstra en zijn ploegmakkers zich niet uit het veld slaan. De eerste periodetitel ligt voor het oprapen. En misschien zelfs wel meer. “Vandaag was het slap. Eerst kwamen we al dom achter. Daarna maakte ik nog een foutje waaruit een penalty ontstond. Doordat zij die misten, bleven we nog in de wedstrijd. Robur deed het heel slim. Het loerde op balletjes die verkeerd vielen. Donderdag tegen Turkse Kracht moet het beter dan vandaag. We hebben de ambitie uitgesproken om mee te doen. Daar zijn we volop mee bezig.”

De Stentor maandag 6 maart 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *