Gelegenheidsspits Jesse Perdon voelt zich nog geen Haaland

By | 26 maart 2023

Met slechts één punt uit de laatste drie competitieduels kon AGOVV wel weer eens een succesje gebruiken. Door Hatto Heim met 6-2 te verpulveren verschaften de Apeldoorners zich weer wat lucht.

Terwijl de sneeuwval van vrijdag een streep haalde door het merendeel van de wedstrijden in de regio, kon er zaterdag op Sportpark ’t Achterveen in Hattem ‘gewoon’ om half drie worden afgetrapt. Een legertje vrijwilligers had het kunstgras in de ochtenduren van de aanwezige sneeuwlaag ontdaan. Het aangename voorjaarszonnetje dat in de vroege middag aan de hemel tevoorschijn kwam, deed de rest.

Na het gelijke spel tegen OWIOS en de nederlagen tegen FC Horst en Hierden was het noodzakelijk voor AGOVV om hernieuwd puntverlies te vermijden. Om niet af te zakken naar een plek onder de veilige achtste plaats was het haast wel aan z’n stand verplicht om zich de nummer voorlaatst van het lijf te houden. Al leken de in maagdelijk wit gestoken Blauwen daar aanvankelijk niet van doordrongen.

Niet voor het eerst diende een tegentreffer als wake up-call. Pas nadat Jesse Hartgers en Marlo de Groot de in de zestiende minuut opgelopen achterstand hadden omgebogen in een 1-2 ruststand, kwam de blauwe scoringsmachine langzaam op toeren. Steven van Es (twee keer), Jesse Perdon en invaller Huseyin Güveli maakten in de tweede helft het halve dozijn vol.

Door absentie van een aantal van zijn offensieve krachten had trainer Gerrit Brouwer Jesse Perdon in de punt van de aanval geposteerd. “Omdat Jeffrey van Amersfoort en Jaap de Brouwer er niet bij waren, moest ik daar spelen. In het verleden bij FC Twente heb ik weleens eerder in de spits gestaan. Helemaal nieuw was het dus niet voor me. Ik doe gewoon wat ik moet doen voor het team, al ben ik natuurlijk geen Haaland. Ik ben vooral heel veel aan het rennen geweest”, deed AGOVV’s gelegenheidsspots nadien verslag van de arbeid die hij op de voor hem niet alledaagse positie moest verrichten.

Perdon kweet zich niet onverdienstelijk van zijn taak. Met zijn robuuste postuur bracht de 23-jarige centrale verdediger voorin extra power. Hij scoorde zelfs de 1-4 en had een belangrijk aandeel in de 1-5. Nadat de paal zijn tweede treffer van de middag in de weg stond hoefde de meegelopen Van Es zijn voet maar tegen de bal zetten om het beslissende tikje over de lijn te geven.

Als stormram bij standaardsituaties bewees de verdediger al meermaals zijn waarde voor AGOVV. Om 90 minuten als aanspeelpunt, gatentrekker en afmaker te fungeren, vergt toch wat meer specifieke vaardigheden. Aanvallend of verdedigend koppen verschilt nogal, zo ondervond de stand-in aanvalsleider toen hij kort voor rust de wedstrijd al in het slot had kunnen gooien voor de bezoekers uit Apeldoorn. “Die had er honderd procent in gemoeten. Bij dat soort situaties moet ik gewoon wat slimmer worden”, toonde Perdon zich schuldbewust over de vrije kopkans die hij onbenut liet.

Of zijn optreden aan het front eenmalig was of dat hij voortaan vaker als centrumspits aan de aftrap verschijnt, kon Perdon niet zeggen. Hij was hoe dan ook blij met de drie punten. “We moeten beseffen dat we er nog niet zijn. We moeten blijven vechten om boven de streep te eindigen. Keihard werken is de basis daarvoor.”

De Stentor maandag 13 maart 2029

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *