Verovering van tweede periodetitel geen prioriteit aan de Veldhofweg; Enzo de Boer focust zich alleen op handhaving met Beekbergen

By | 26 maart 2023

Aan de Veldhofweg verging de wereld niet doordat Beekbergen door een 1-1 gelijkspel tegen Diepenveen de eigen kansen op de tweede periodetitel verkleinde. Enzo de Boer en zijn ploeggenoten hebben andere prioriteiten. “Handhaving is voor ons het belangrijkste”, maakt Beekbergens aanvoerder duidelijk dat voor hem het klassebehoud voorop staat.

Aan het einde van de eerste helft werd het duel tussen de nummers zes en vier van de derde klasse D opgeschrikt door een vervelende botsing tussen Beekbergens Timme de Ru en Diepenveen-keeper Nick Witteveen. Het spel lag enige tijd stil voor behandeling van het onfortuinlijke duo. De doelman kon na te zijn opgelapt het spel vervolgen. De Ru moest in de rust de strijd staken. Duizeligheid en misselijkheid maakte het voor de zoon van de Beekbergen-voorzitter onverantwoord om verder te voetballen.

Ook Enzo de Boer haalde het eindsignaal niet. Na ruim een uur moest de verdediger zich laten vervangen. Anne Zandbergen, een andere clubicoon, nam zijn positie over. Op het moment van de wissel stond het 1-0. Een treffer van Rens Klopman kort na rust bezorgde de Beekbergenaren een voorsprong en de maker zelf de titel van Man of the Match, inclusief de bijbehorende schaal met bitterballen en kroketten. De gewisselde De Boer zag vervolgens vanuit de dug-out hoe Diepenveen in de slotfase langszij kwam en de verdiende gelijkmaker maakte.

“Ik had last van m’n kuit”, noemde De Boer na afloop de voornaamste oorzaak voor zijn wissel. Met het resultaat kon hij wel leven. Dat de Beekbergense kansen op het winnen van de periodetitel door de remise zijn afgenomen, vond hij van ondergeschikt belang. Het inmiddels uitgespeelde Robur et Velocitas nam de koppositie in de periodestand over. Zowel Wijhe ’92 als Beekbergen, die beide nog een wedstrijd moeten inhalen, kan de Apeldoorners echter nog passeren in de periodestand. Al maakt de 30-jarige linksback zich weinig illusies dat winst op Turkse Kracht op 10 april toereikend zal zijn voor de periodetitel. “Wijhe heeft een beter doelsaldo dan wij.”

Een blik op de actuele ranglijst leert dat Beekbergen met slechts drie verliespunten minder dan koploper Groen Wit zelfs kampioenskandidaat genoemd mag worden. Die suggestie gaat De Boer veel te ver. “Dat woord nemen wij niet in de mond. Al kan in deze klasse wel iedereen van elkaar winnen.”

Ontkennen dat de Beekbergenaren na de promotie uit de vierde klasse bezig zijn aan een sterk seizoen, kan de oudgediende niet. “We hebben een jong team. Met ook enkele oudere spelers. Er staat een goede mix. Het is mooi dat er wat jeugd doorkomt. Rens, een van die jonge jongens, scoorde vandaag ook. Verdedigen doen we over het algemeen wel goed. Toch scoren we te weinig.”

Zelf is hij bezig aan zijn veertiende seizoen in de hoofdmacht. “Ik sta al vanaf mijn zestiende in de basis. Ik ben er gelijk ingekomen met Anne Zandbergen. Anne stopt er na dit seizoen mee. Of ik zelf doorga weet ik nog niet. Ik bekijk het van jaar tot jaar. Ik zit met veel blessures. Een paar jaar geleden heb ik m’n enkel gebroken. Sindsdien loop ik met allerlei klachten”, verklaart De Boer dat hij een vervolg van zijn loopbaan in belangrijke mate laat afhangen van zijn fysieke gesteldheid.

De Stentor maandag 13 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *