Apeldoornse landskampioen houdt kansen op plek in play-off finale in eigen hand; Nederlaag in Doetinchem verandert weinig voor Dynamo

By | 26 maart 2023

Orion zette Dynamo zondagmiddag weer stevig met beide benen op de grond. Maar ondanks dat de Apeldoorners een uitgelezen kans lieten liggen om de kansen van de Doetinchemse rivaal in de kampioensstrijd tot een minimum te reduceren, verandert er in feite weinig voor de titelverdediger. Een korte reconstructie van een week met pieken en dalen.

Woensdag 8 maart

Dat de landskampioen volleybal van 2021 en 2022 bij het Apeldoorns sportgala in Orpheus opnieuw de twijfelachtige eer moet laten aan een baanwielrenner uit het Brabantse Luyksgestel, daar zal niemand in het Dynamo-kamp echt wakker van liggen. Wat er wél toe doet voor ’s lands meest gelauwerde clubteam, is de overtuigende zege van die avond bij Limax. Dankzij de 3-0 winst neemt de titelverdediger de koppositie in de kampioenspoule over van de revelatie uit Limburg, die het reguliere eredivisieseizoen als eerste afsloot.

Donderdag 9 maart

De donderdag breekt al aan als de Dynamo-selectie terugkeert in Apeldoorn van het midweekse uitstapje naar Sint-Odiliënberg. De spelers mogen zich opmaken voor een spaarzame vrije dag. Hoewel Redbad Strikwerda het liefst zeven dagen per week in de zaal staat om zijn pupillen beter te maken, verliest de Dynamo-trainer de noodzakelijke arbeids-rustverhouding geenszins uit het oog. Volleybaldier Strikwerda weet als geen ander dat een fitte spelersgroep het welslagen van de ingezette jacht op de dubbel vergroot. Afgezien van de middenaanvallers Tijmen Laane en Sjors Tijhuis, die beide dit seizoen niet meer in actie komen, lijkt Dynamo op volle sterkte de eindspurt te kunnen inzetten.

Vrijdag 10 maart

In aansluiting op de wekelijkse video-analyse die voorafgaat aan de eerstvolgende wedstrijd neemt Strikwerda zijn selectie zo’n drie uur lang onder handen op het centre-court van de eigen arena. Aansluitend draven de spelers op bij de opening van de nieuwe ruimte van de Businessclub Dynamo in Omnisport. Voor de continuïteit van het topvolleybal in Apeldoorn is de support van het businessnetwerk dat de Dynamo-volleyballers door dik en dun ondersteunt belangrijker dan ooit. Sportief geeft de 14-voudig landskampioen de toon aan in het Nederlandse clubvolleybal, qua budget moet Dynamo het afleggen tegen de concurrentie uit Groningen (Lycurgus) en Doetinchem (Orion). Wanneer ook clubs als Limax en PDK Huizen hun aangekondigde sportieve ambities in de nabije toekomst in daden omzetten, sluit dat niet uit dat Dynamo in de eredivisie op de ranglijst van begrotingen terugvalt naar een alleszins zorgwekkende vijfde plek. Deze ontwikkeling kan toptalenten weleens beïnvloeden bij hun clubkeuze. Ten nadele van Dynamo.

Zaterdag 11 maart

Op verzoek van tegenstander Orion is de oorspronkelijk voor zaterdag vastgestelde wedstrijd in Doetinchem verplaatst naar de zondag. En dus traint Dynamo gewoon. Sneeuw of geen sneeuw, Redbad Strikwerda neemt elke gelegenheid te baat om zijn pupillen naar een hoger niveau te tillen.

Zondag 12 maart

Op de vierde speeldag van de kampioenspoule incasseert de titelverdediger een eerste tegenslag. Bij winst in de topsporthal Achterhoek had Dynamo de tegenstander in de play-off finale van het afgelopen seizoen op acht punten achterstand kunnen zetten. Door de 3-1 nadert Orion de Apeldoorners tot op twee punten. Lycurgus, dat in Groningen Limax met 3-1 verslaat en zaterdag op bezoek komt in Omnisport, verkleint het verschil tot een punt. Dynamo blijft echter aan kop in de kampioenspoule en houdt de kansen op plaatsing voor de play-off finale volledig in eigen hand.

De Stentor maandag 13 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *