Pijnlijke rug hindert Brilhuis niet om belangrijk te zijn voor Dynamo

By | 6 maart 2023

Een week nadat ze zich in een dubbele ontmoeting met SSS verzekerden van een plek in de bekerfinale, bleven de mannen van Dynamo de Barnevelders andermaal de baas. De landskampioen won het eerste duel in de kampioenspoule met 3-1 en zette de Veluwse rivaal zodoende meteen op zes punten achterstand.

Vanwege rugklachten kan Martijn Brilhuis al enige tijd niet voluit slaan. Desondanks was Dynamo’s diagonaal zaterdagavond met een totaal van twintig punten toch de meest scorende man aan Apeldoornse kant. “Er zijn wel wat pijntjes. Voluit serveren lukt niet. Dan belast ik de rug te veel. Daarom doe ik een floater-service. De beste behandeling zou zijn om rust te nemen, maar dat kan in deze fase van het seizoen niet”, verkondigde Brilhuis dat hij de pijn verbijt om belangrijk te kunnen blijven voor zijn team.

De Dynamo-volleyballer moest wel beamen dat zijn ploeg het zichzelf weer eens moeilijk had gemaakt. “Wij zijn een team dat niet echt constant kan spelen. Je zag het in die tweede set. Daarin ging bijna alles fout bij ons. Maar zoals onze trainer Redbad Strikwerda in de nabespreking aanhaalde, hebben wij wel het meest flexibele team. We hebben een brede bank. We zijn jong en fris in onze hoofden. We moeten in de kampioenspoule zoveel mogelijk wedstrijden winnen om de finale te halen. Als we echt op onze top zijn wordt het voor elke tegenstander lastig om tegen ons te spelen. We staan al in de bekerfinale en zitten nog volop in de race voor het kampioenschap”, gaf de 22-jarige Twent aan vol vertrouwen de beslissende fase van het seizoen in te gaan.

Met een gezamenlijke actie ten behoeve van de slachtoffers van de recente aardbevingen in Turkije en Syrië scoorden Dynamo en SSS allebei. Een veiling van de inspeelshirts die de spelers droegen in de halve bekerfinale leverde 2638 euro op voor Giro 555.

De Stentor maandag 27 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *