Ongelukkige nederlaag in blessuretijd tegen SV TOP verandert weinig aan doelstelling; Sirat Sahebzadah mikt met Columbia op handhaving via nacompetitie

By | 29 maart 2023

Het ongeloof droop er in het Columbia-kamp vanaf direct na het laatste fluitsignaal. Een punt tegen SV TOP leek al in de pocket te zitten. Desondanks ging het in de blessuretijd mis.

Het leek er zondagmiddag rond de klok van tweeën weinig op dat met het ingaan van de zomertijd de zon plotsklaps is doorgebroken aan de Winkewijertlaan. De grijze hemel die zich voorafgaand aan het duel tegen de amateurs van TOP Oss boven het Columbia-terrein samenpakte, beloofden al op voorhand weinig goeds.

Zoals wel vaker ging er een bedrieglijke werking uit van de spreekwoordelijke schijn. De thuisploeg schoot sterk uit de startblokken. Het ontbreken van aanvalsleider Jamarro Diks leek de wel aanwezige Columbianen weinig te deren. Binnen vijf minuten nam Columbia door toedoen van Mike Cyubahiro de leiding. Die snelle openingsgoal was een signaal voor de vanwege de regen in de bestuurskamer achtergebleven bestuursleden om er eens goed voor te gaan zitten op hun voor het raam geschoven stoelen.

Bijna twee uur later zag de zwartgele wereld er beduidend minder rooskleurig uit. Zoals in het huidige seizoen eveneens al eerder gebeurde, stond Columbia na negentig minuten met lege landen. Of specifieker gezegd: na de extra tijd. Want de officiële speeltijd was al een aantal minuten verstreken toen de eersteklasser bij een 1-1 stand niét het meer dan welkome punt mocht vieren, maar bij het sluiten van de markt alsnog een tegentreffer én een domper incasseerde.

“Dat was wel jammer. Het is niet de eerste keer dat we in de laatste minuut een goal tegenkrijgen. We kwamen vroeg op voorsprong, deden het goed en voetbalden ook goed. En dan krijg je zo’n goal tegen. Dat is heel ongelukkig. We hebben dit seizoen veel pech. Het zit ons niet mee”, baalde Sirat Sahebzadah (21) van het onfortuinlijke slot van de wedstrijd.

De balvaardige middenvelder maakte de beslissende goal zelf niet meer mee op het veld, maar vanuit de dug-out. Tien minuten voor tijd stuurde Daniel Holtman met Timo Schiphorst in zijn plaats een frisse kracht de wei in. Volgens de trainer omdat de speler ietwat liep de trekkebenen en er mede vanwege de Ramadan doorheen zat. Volgens de speler zelf had hij best verder gekund. “De trainer wilde frisheid in de ploeg brengen. Uiteindelijk is de trainer degene die dat bepaalt”, legde Sahebzadah zich neer bij Holtmans beslissing.

Afgelopen seizoen degradeerde de vierdejaars Rechtenstudent met SV Vaasen naar de vierde klasse. Bij Columbia vond de nieuwkomer redelijk snel zijn plekje en houdt hij zich in een moeizaam verlopend seizoen goed staande. “Ik heb de eerste drie wedstrijden niet gespeeld. Daarna ben ik er niet meer uit geweest. Ik heb heel bewust voor Columbia gekozen. Ik kan het niveau van de eerste klasse wel aan. Ik heb wel ambities en wil verder groeien als voetballer. Toch blijf ik bij Columbia. Ik speel hier pas een jaar. Het bevalt me hier goed.”

Voetballend staat hij zijn mannetje. Op maatschappelijk vlak liegen de ambities van de ook bij Atik in de zaal voetballende Sahebzadah er evenmin om. Na het afronden van zijn studie op de Universiteit van Utrecht wil de maatschappelijk geëngageerde Columbia-voetballer graag advocaat worden. “Ik zit in het laatste jaar voor m’n Bachelor. Daar ben ik heel druk mee.”

Op het voetbalveld wil hij er met Columbia ook uithalen wat er inzit. “Onze doelstelling is het om er via de nacompetitie in te blijven. Dat is het maximaal haalbare. We moeten daarom zien om in die laatste wedstrijden zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen.”

De Stentor maandag 27 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *