Anna Zijl kijkt al vooruit naar komend seizoen met Dynamo

By | 29 maart 2023

De 3-1 overwinning tegen Peelpush in hun laatste thuiswedstrijd was vooral gevoelsmatig van waarde. Waarom ze in het bijna afgelopen seizoen niet aan de vooraf gestelde verwachtingen voldeden weten de volleybalsters van Dynamo zelf als geen ander.

Anna Zijl staat misschien wel symbool voor de waslijst aan fysieke tegenslagen waaronder de Apeldoornse vertegenwoordiger in de hoogste volleybalklasse bij de vrouwen in de afgelopen maanden gebukt ging. Na een langere afwezigheid mocht de 21-jarige passer/loper zaterdagavond bij het matchpoint in de vierde set even opdraven om met haar lengte aan het net te helpen de zege definitief veilig te stellen.

Ook voor de met hoge verwachtingen van Eurosped naar Dynamo gekomen Apeldoornse bracht het seizoenen door allerlei oorzaken niet wat zij er vooraf van verwachtte en hoopte. Zijl richt het sportieve vizier daarom al op het komende seizoen. Naast het zevental dat al eerder te kennen had gegeven het damesteam van Dynamo trouw te blijven, knoopt ook zij er in elk geval nog één seizoen aan vast. Hetzelfde geldt voor middenaanvalster Fleur Kleine Schaars (22) en de zestienjarige spelverdeelster Luna Strikwerda die uit Dynamo’s tweede team de overstap maakt naar de hoofdmacht.

Daarin hoopt de vastberaden Zijl belangrijk te zijn voor haar ploeg. “We hebben heel veel blessures gehad. Van al die jonge meiden kan je niet verwachten dat zij het dan gaan oppakken. Toch ben ik heel trots op het team. We kijken al naar volgend seizoen. Het geloof is er zeker. Het moet er uitkomen. In de eerste wedstrijden hebben we al laten zien wat we kunnen.”

De rol als ‘aanjager’ ligt haar wel. “Ik hoop iedereen scherp te houden en beter te maken en dat ik daarin zelf kan meegroeien.”

Trainer Arjen Schimmel gaat ondertussen onverstoorbaar verder met het aanbrengen van cement tussen de bouwstenen. “Als je te maken hebt met zeven langdurig geblesseerden, dan praat je over meer dan de helft van je selectie. Over drie weken spelen we onze laatste wedstrijd en sluiten we af. Het is geruststellend dat we nu al tien speelsters definitief hebben vastliggen. We hebben er acht uit het huidige team vastgelegd en twee uit de jeugd. Hopelijk kunnen we volgend seizoen het volgende stapje maken en stabieler worden. Wanneer we in de toekomst willen meespelen, dan moet het niveau echt omhoog.”

Met de uitwedstrijden bij FAST en Voltena nog in het verschiet kan zijn ploeg de degradatiepoule waaruit niet gedegradeerd kan worden als winnaar afsluiten. Het zou volgens te trainer wel bijdragen aan een enigszins tevredenstellende afsluiting van het seizoen. “We kunnen dan ‘the best of the rest’ worden. Als we daarin slagen, dan is dat vooral goed voor het gevoel.”

De Stentor maandag 27 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *