2-0 voorsprong niet toereikend voor winst in topper bij Groen Wit ‘62; Wijhe ’92 laat uitgelezen kans liggen om koppositie over te nemen

By | 15 april 2023

Een week na de 10-0 monsterzege tegen Turkse Kracht liet Wijhe ’92 een uitgelezen kans liggen om de koppositie in 3D over te nemen. Bij Groen Wit ’62 gaf de ploeg van trainer John Beijen in de laatste twintig minuten een 0-2 voorsprong onbegrijpelijkerwijs uit handen. De Wijhenaren moesten daarom genoegen nemen met een gelijkspel.

Beijen en zijn manschappen staan voor de weken van de waarheid. Het kampioenschap en de directe terugkeer naar de tweede klasse zijn uiteraard het streven. In weinig andere speelklassen is het gedrang voor de pole position evenwel groter dan in 3D. Wijhe is niet de enige die op kampioenskoers ligt. Met Groen Wit ’62, Markelo, Robur et Velocitas, Diepenveen en Beekbergen liggen er meer kapers op de kust voor de hoofdprijs. Het puntenverschil tussen de clubs uit de top-6 valt nagenoeg te verwaarlozen.

Wijhe ’92 kwam met twee punten achterstand en één wedstrijd minder dan Groen Wit ’62 als virtueel koploper naar Apeldoorn. Zeventig minuten lang had het er alle schijn van dat het weer naar huis zou gaan als ‘echte’ koploper. Na een 0-0 ruststand hadden aanvoerder Max Kiekebosch en Lars Elshof het overwicht in doelpunten omgezet en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. In de laatste twintig minuten gaven Beijens mannen de voorsprong jammerlijk uit handen en lieten ze zich door de veerkrachtige thuisploeg alsnog een punt afsnoepen. Tot ongeloof en onvrede van de trainer.

“Je weet dat zij wat gaan doen na die 2-0 van ons. Je weet dat ze opportunistischer gaan spelen. Die 2-1 valt dan te snel. Aan die 2-2 ging een duw vooraf. Zij hadden in de slotfase ook een rode kaart moeten hebben. Vooraf ben je blij met een punt tegen Groen Wit. We hadden onze voorsprong moeten uitbouwen en het moeten afmaken. Dit is echt een gemiste kans”, oordeelde de Zwollenaar na afloop.

“Ik zie ons ook niet als kampioenskandidaat nummer één”, temperde de trainer aansluitend de verwachtingen. Beijen vindt concurrenten als Robur et Velocitas en Markelo wat volwassener dan zijn eigen spelersgroep. “Wij hebben veel jonge jongens. Wij hebben best moeite om goals te maken. Ik ben van mening dat scoren genetisch bepaald is. Wij zijn een beetje aan het zoeken. Kijk je naar de uitslagen in deze klasse, dan is het voor het competitieniveau leuk dat het zo dicht bij elkaar staat. Iedereen blijft ergens voor voetballen.”

“Wij moeten vooral naar onszelf kijken”, wil de Wijhe-trainer niet te ver vooruitlopen op de ontknoping van het seizoen of de derby op zaterdag 1 april tegen Overwetering. Hij bekijkt van wedstrijd tot wedstrijd hoe zijn ploeg zich de komende weken staande houdt in de kampioensstrijd. “Eerst komend weekend maar eens tegen Albatross.”

Mocht het met de rechtstreekse promotie onverhoopt misgaan, dan kan het veroveren van de tweede periodetitel eveneens uitkomst bieden. Wanneer het het op 6 april te spelen restant van de onlangs gestaakte wedstrijd bij Diepenveen winnend afsluit kan Wijhe ’92 het toegangsbewijs tot de nacompetitie al nagenoeg reserveren.

De Stentor (editie Deventer) maandag 20 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *