De spoeling wordt almaar dunner voor trainer Marcel Vink; Groen Wit verdrinkt nog niet in zware blessuregolf

By | 15 april 2023

Van zijn twintigkoppige spelersgroep had trainer Marcel Vink er in de topper tegen Wijhe ’92 om uiteenlopende redenen welgeteld negen tot zijn beschikking. Desondanks verdronk Groen Wit niet in de zware blessuregolf waardoor het momenteel wordt geteisterd. Aangevuld met talenten uit de hoogste jeugdteams knokte de veerkrachtige lijstaanvoerder van 3D zich na een 0-2 achterstand in de slotfase alsnog naar een gelijkspel.

Het binnenhalen van de eerste periodetitel werd anderhalve week geleden nog feestelijk gevierd. Om te veronderstellen dat het sindsdien louter kommer en kwel is aan de Landdrostlaan, gaat wellicht wat ver. Tot aan de speeldag van dit weekend stond de promovendus immers nog altijd fier bovenaan in de eigen speelklasse. Desalniettemin zag Vinks ploeg door de recente nederlagen tegen Robur et Velocitas en Markelo de concurrentie langzaam dichterbij kruipen.

Wanneer een speler op z’n werk een reclamebord op z’n hoofd krijgt en met een hersenschudding wordt uitgeschakeld, dan is er sprake van pure pech. Geen trainer die het kan verhinderen. Of wat te denken van die steunpilaar die in een oefenpotje na een verkeerde beweging een zware kniekwetsuur oploopt. Marcel Vink kan er helemaal niets aan doen, maar zag als gevolg van allerlei vervelende ongelukjes steeds meer selectiespelers in de lappenmand belanden. Om verklaarbare redenen hapert de motor de laatste weken zodoende een beetje bij de winnaar van de eerste periodetitel.

De personele nood heeft zelfs zulke drastische vormen aangenomen dat spelers die na een blessure eigenlijk nog niet honderd procent fit zijn noodgedwongen toch maar weer op de bank plaatsnemen. Zoals Aaron van Leer, Groen Wits aandrijver. “Aaron kon eigenlijk niet spelen. Hij heeft twee weken niets gedaan. Maar hij kwam er toch in omdat hij de ploeg zó graag wil helpen”, verklaarde Vink waarom hij zijn kleine steunpilaar tegen Wijhe halverwege de tweede helft binnen de lijnen bracht. Met alle risico’s vandien.

Door van de nood een deugd te maken en talenten uit de eigen jeugd voor de leeuwen te gooien kon de ingevallen A-junior Cas Mollenhorst met twee goals Groen Wit zowaar een punt bezorgen. “De bank was gevuld met spelers uit de o19 en o17. Dat is de situatie waarin wij zitten. Ik had er vandaag negen van onze eigen selectie. Het ongeluk zit een beetje aan onze kant momenteel. Maar het is zoals het is. Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat het weinig zin heeft om ons bezig te houden met wie er nièt zijn. We moeten het doen met degenen die er wél zijn. En die hebben zich het snot voor de ogen gewerkt en loon naar werken gekregen met dat gelijkspel”, verkondigde Vink.

Keeper Joep Vink lag enkele keren hinderlijk in de weg en belette de bezoekers uit Wijhe op die manier meer tegengoals. Zijn trainer en achternaamgenoot rangschikte de bewering dat de tegenstander vaker had kunnen scoren daarentegen onder de noemer ‘scorebordjournalistiek’. “Dat Joep die ballen tegenhoudt, is natuurlijk ook een kwaliteit van Joep. Wij hebben zelf in de eerste helft ook een heel grote kans gehad. Al is het wel een opsteker dat wanneer je twintig minuten voor het einde met 0-2 achterstaat en dan toch nog gelijkmaakt. Dat hadden we wel even nodig.”

De Stentor maandag 20 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *